ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Τήνος έχει πανέμορφες παραλίες

Η Τήνος έχει πανέμορφες παραλίες

Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και παρόλο που είναι γνωστή για την εκκλησία της Παναγίας, διαθέτει η Τήνος παραλίες πανέμορφες που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα. Οι παραλίες της Τήνου είναι πανέμορφες, μοναδικές και διατηρούν το χαρακτήρα τους. Υπάρχουν τόσες πολλές παραλίες στην Τήνο που δύσκολα μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια λίστα με τις παραλίες που ξεχωρίζουν χωρίς να αφήσει έξω από αυτή όμορφες παραλίες στην Τήνο.

Ας δούμε λοιπόν τις καλύτερες παραλίες της Τήνου που επέλεξε τη ταξιδιωτική ιστοσελίδα TravelPass.gr:

Κιόνια

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Χώρα η παραλία στα Κιόνια είναι μια στενή παραλία με άμμο και βότσαλα και είναι η πλέον βολική επιλογή. Είναι οργανωμένη ενώ θα βρείτε επίσης καφέ και ταβέρνες.

Άγιος Φωκάς

Είναι η μεγαλύτερη παραλία της Τήνου, επίσης σε πολύ μικρή απόσταση από την Χώρα. Η παραλία του Αγίου Φωκά είναι αμμουδερή με διάσπαρτα βότσαλα, είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bars ενώ προσφέρει όμορφη θέα στο «ιερό» νησί της Δήλου.

Άγιος Σώστης

Η παραλία του Αγίου Σώστη είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες του νησιού και φημισμένη για τα πεντακάθαρα νερά της. Είναι κατάλληλη για οικεγένεις αφού τα νερά είναι ρηχά και είναι οργανωμένη, ενώ τα αρμυρίκια πίσω από την παραλία προσφέρουν φυσική σκιά σε όσους την επιθυμούν. Στον ορίζοντα της παραλίας φαίνεται η Μύκονος.

Λιβάδα

Μια «άγρια» και σχετικά απομακρυσμένη παραλία, εκτεθειμένη στα μελτέμια που έχουν διαμορφώσει αυτό το μοναδικό σκηνικό. Η πρόσβαση απαιτεί πορεία σε χωματόδρομο αλλά η μαύρη άμμος της παραλίας, το ψιλό χαλίκι η διάφανη θάλασσα που βαθαίνει απότομα αξίζει την… ταλαιπωρία. Χαρακτηριστικά είναι τα μοναδικά σχήματα των βράχων στην αριστερή πλευρά της παραλίας της Λιβάδας, που έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες και γεωλόγους.

Παχιά Άμμος

Μια ήσυχη παραλία, χωρίς πολλή κόσμο και εντελώς παρθένα από της τουριστική δραστηριότητα. Το σκηνικό εδώ μοιάζει να είναι από άλλη χώρα καθώς αμμόλοφοι καταλήγουν στη θάλασσα (για αυτό και το όνομα Παχιά Άμμος). Το τοπίο θυμίζει έρημα αλλά τα καταγάλανα νερά δίνουν… χρώμα στην περιοχή που είναι επίσης εκτεθειμένη στα μελτέμια.

Κάρδιανη – Παραλία Καλυβίων

Μια φαρδιά. αμμουδερή, μικρή σε μήκος παραλία, με πεντακάθαρα νερά που είναι οργανωμένη στο ένα μέρος της και ελεύθερη στο υπόλοιπο καλύπτοντας όλα τα γούστα. Εδώ μπορεί κανείς να χαλαρώσει στη σκιά που προσφέρουν τα αρμυρίκια ή να απολαύσει το ποτό του στο beach bar.

Κολυμπήθρα

Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Τήνου. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες (Μικρή και Μεγάλη Άμμος) μια οργανωμένη και μια πιο ήσυχη. Καλύπτεται με άμμο και προσφέρεται για θαλάσσια σπορ και σέρφινγκ.

Απηγανιά

Ένα εξωτικό μέρος που έχει μείνει μακριά από την τουριστική ανάπτυξη. Ένας πανέμορφος κόλπος με τυρκουάζ νερά και βράχια που θαρρείς έχουν σμιλευτεί από κάποιο σπουδαίο γλύπτη. Η πρόσβαση είναι δύσκολη αφού απαιτείται οδήγηση σε χωματόδρομο και στη συνέχεια πορεία και κατάβαση βράχων. Υπάρχει βέβαια και η θαλάσσια… οδός που μάλλον πρέπει να προτιμήσετε.

Λαούτι ή Λαούτη (Σκυλαντάρ)

Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Τήνου με μακριά αμμώδη ακτή. Ιδανική για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ κι όχι μόνο. Είναι οργανωμένη και θα βρει κανείς εκτός από ξαπλώστρες καφετέριες και ταβέρνες.

Άγιος Πέτρος

Η παραλία του Αγίου Πέτρου είναι ένα ειδυλλιακό σκηνικό, καθώς χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα βράχο στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το ξωκλήσι του Αγίου Πέτρου, που έδωσε το όνομα στην παραλία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και προσφέρει θέα στη Σύρο.Εδώ θα δείτε κι ένα παλιό ναυάγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείττε περισσότερες πληροφορίες για τις παραλίες της Τήνου στο TravelPass.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.