Ρέικιαβικ: Η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου (φωτό)

Ρέικιαβικ: Η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου (φωτό)

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι χτισμένη στον κόλπο Faxaflοi και η ονομασία της σημαίνει «Κόλπος Καπνού». Το Ρέικιαβικ κάθε χρόνο τέτοια εποχή μετατρέπεται σε ζωντανό παραμύθι γοητεύοντας τον ταξιδιώτη με τις αγορές της και τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορεί να ζήσει στην πόλη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις γιορτινές αγορές στο Ingólfstorg και στο Hafnarfjörður, τη λίμνη Tjörnin και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην περιοχή Laugardalur.

Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τους παγετώνες και τα θερμά λουτρά στα παγωμένα ηφαίστεια, να απολαύσει τη διαδρομή με snowmobile και να κάνει βόλτα με το πολύ δυνατό ισλανδικό άλογο tölt.

Ακόμη μπορεί να κολυμπήσει σε μια από τις δεκαέξι θερμαινόμενες πισίνες της πόλης ενώ γύρω πέφτουν νιφάδες και να διασκεδάσει σε ένα από τα γνωστά φεστιβάλ, όπως το Iceland Airwaves και το Food and Fun.

Παράλληλα, μπορεί κανείς να δει από κοντά το μοναδικό βόρειο σέλας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα με εξωπραγματικά χρώματα στον παγωμένο ουρανό.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ρέικιαβικ Ισλανδία

Ρέικιαβικ / Ισλανδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Κορώνα Ισλανδίας (0,01 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 8 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα για το Ρέικιαβικ μέσω Άμστερνταμ και 9 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.

Ρέικιαβικ ΙσλανδίαΡέικιαβικ Ισλανδία

Ρέικιαβικ Ισλανδία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρέικιαβικ ΙσλανδίαΡέικιαβικ Ισλανδίαrjkvisl7

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.