ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

2018:Θετικό σερί καταγράφει ο Ελληνικός τουρισμός με βάση τα όσα παρουσιάζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου

2018:Θετικό σερί καταγράφει ο Ελληνικός τουρισμός με βάση τα όσα παρουσιάζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου

Το θετικό σερί που καταγράφει τις τελευταίες σεζόν ο ελληνικός Τουρισμός, τόσο σε αφίξεις ξένων τουριστών, όσο και σε έσοδα, φαίνεται πως θα έχει διάρκεια, όπως περιμένουν οι επιχειρηματίες του κλάδου.

Προχωρώντας μάλιστα σε μια πρώτη πρόβλεψη με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα των προκρατήσεων από τους μεγάλους tour operators του εξωτερικού, σε επίπεδο ζήτησης αναμένεται διψήφια άνοδος την επόμενη χρονιά στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς σε σύγκριση με τη φετινή- εξίσου ικανοποιητική από πλευράς επισκεψιμότητας- τουριστική περίοδο.

Ήδη τα στοιχεία από τον προγραμματισμό αεροπορικών θέσεων (για το μήνα Νοέμβριο) για τη σεζόν που έρχεται δείχνουν αύξηση 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Όπως σημειώνουν στο Capital.gr φορείς της τουριστικής αγοράς, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία καταγράφουν ισχυρή ζήτηση στις πωλήσεις πακέτων, ενώ και άλλες αγορές, όπως η Πολωνία και η Σουηδία, παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Σύμφωνα δε με την υπ. Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, οι οι προκρατήσεις ξεκίνησαν θετικά, με άνοδο 10%.

Κρήτη, Κως, Ρόδος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Θάσος και Χαλκιδική βρίσκονται για ακόμη μια φορά ψηλά στις επιλογές των ξένων τουριστών, ενώ όπως λένε οι πληροφορίες, κερδίζουν έδαφος και προορισμοί στην Πελοπόννησο και στο νομό Μαγνησίας.

Την ίδια ώρα όμως, η ανάκαμψη που δείχνει η Τουρκία και η Αίγυπτος, αλλά και ο αυξημένος ανταγωνισμός από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κροατία, κάνουν τους επιχειρηματίες του κλάδου να μιλούν για μια δύσκολη και απαιτητική σεζόν το 2018. Οι προορισμοί της Ισπανίας και τα τουρκικά παράλια εμφανίζουν από τώρα αυξημένες πληρότητες για το επόμενο καλοκαίρι και η μάχη για τη διεκδίκηση των τουριστικών μεριδίων προβλέπεται και του χρόνου να είναι μεγάλη.

Το παραπάνω, σε συνδυασμό με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και η επιβολή από τον Ιανουάριο του τέλους διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αποτελούν όπως εξηγούν στελέχη του χώρου, παράγοντες που ενδεχομένως να επηρεάσουν την ζήτηση, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ανάλογα με τον προορισμό. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο φόρος θα βαρύνει τον ταξιδιώτη-διαμένονται-χρήστη του δωματίου ή διαμερίσματος.

Η εικόνα πάντως της πορείας των προκρατήσεων και του προγραμματισμού των αεροπορικών θέσεων από τις εταιρείες αναμένεται να γίνει πιο ξεκάθαρη μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φέτος, σύμφωνα με το υπ. Τουρισμού, οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 30 εκατ. συμπεριλαμβανομένων και των επισκεπτών κρουαζιέρας. Από την άλλη, τα έσοδα κυμαίνονται κοντά στα 14,5 δισ. ευρώ, επίσης αυξημένα σε σχέση με το 2017 (πέρσι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις είχαν μείωση 6,4% σε σχέση με το 2015, φτάνοντας τα 13,2 δισ. ευρώ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.