ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η πόλη του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν αποκτά μοναδική λάμψη στις γιορτές! (φωτό)

Η πόλη του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν αποκτά μοναδική λάμψη στις γιορτές! (φωτό)

Η Κοπεγχάγη είναι μαγευτική! Η πόλη του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν αποκτά μοναδική λάμψη στις γιορτές.

Η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας στολίζεται από νωρίς με πολύχρωμα φωτάκια και οι υπαίθριες αγορές της μεταμορφώνονται προσελκύοντας κάθε χρόνο πλήθος κόσμου.

Η Κοπεγχάγη φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις ενώ το πάρκο Tivoli μεταμορφώνεται σε Χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πατινάζ στον πάγο, καθώς τμήμα της λίμνης μεταμορφώνεται σε πίστα και να δοκιμάσει τις γιορτινές λιχουδιές.

Το πολύβουο κέντρο της Indre By με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα γραφικά αρχοντικά και το όμορφο λιμάνι με τα δεκάδες κανάλια αποκτούν μια ιδιαίτερη λάμψη όταν γεμίζουν με πυκνό, παχύ χιόνι.

Το άγαλμα της μικρής γοργόνας που σύμφωνα με το παραμύθι, έσωσε τη ζωή κάποιου ναυαγού πρίγκιπα στολίζεται στα λευκά.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλάτι Rosenborg που φιλοξενεί τα κοσμήματα του στέμματος και θησαυρούς της βασιλικής οικογένειας, που χρονολογούνται από το 1500 και το παλάτι Amalienborg.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑ

Κοπεγχάγη/ Δανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κορώνα Δανίας (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.