ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τυνησία: Η χώρα που συνδυάζει τα μεσογειακά και αφρικάνικα χαρακτηριστικά (φωτό)

Τυνησία: Η χώρα που συνδυάζει τα μεσογειακά και αφρικάνικα χαρακτηριστικά (φωτό)

Με πλούσια ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων και ποικιλομορφία τοπίων, η Τυνησία σερβίρει μια γερή δόση αραβικού εξωτισμού στους ταξιδιώτες.

Βρίσκεται στις μεσογειακές ακτές της βόρειας Αφρικής και συνορεύει με την Αλγερία στα δυτικά και τη Λιβύη στα νοτιοανατολικά. Η έρημος Σαχάρα καλύπτει το 40% της χώρας, ενώ το υπόλοιπο καταλαμβάνουν γόνιμα εδάφη και εύφορες μεσογειακές ακτές.

Αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών με τους Ρωμαίους, τους Άραβες, τους Φοίνικες και τους Γάλλους να έχουν αφήσει έντονα τα ίχνη τους στη σύγχρονη Τυνησία.

Τα κοσμοπολίτικα θέρετρα και οι χρυσές αμμουδιές υπόσχονται μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες και τα αρχαία κτίσματα αποτελούν απαραίτητες στάσεις.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα απομεινάρια της Καρχηδόνας και τις Θέρμες του Αντωνίνου, ένα σύμπλεγμα ρωμαϊκών λουτρών με θέα στη θάλασσα.

Το Kairouan που χρονολογείται από το 670, θεωρείται αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και αποτελεί το σημαντικότερο ισλαμικό προσκύνημα στη βόρεια Αφρική.

Η Μεδίνα της Kairouan, προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ η Μεδίνα της Χαμαμέτ θυμίζει νησί και το φρούριό της προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα.

Στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της χώρας, μπορεί ο επισκέπτης να παρακολουθήσει όπερα στο Δημοτικό Θέατρο και να επισκεφθεί το πάρκο Belvedere, το μεγαλύτερο της πόλης, που στεγάζει το ζωολογικό κήπο και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

tynisiamap

Τυνησία / Βόρεια Αφρική

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Δηνάριο Τυνησίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3,03 Δηνάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 6 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.