ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η μαγευτική πρωτεύουσα του Βιετνάμ που συνδυάζει στοιχεία της Ανατολής και της Δύσης (φώτο)

Η μαγευτική πρωτεύουσα του Βιετνάμ που συνδυάζει στοιχεία της Ανατολής και της Δύσης (φώτο)

Το Ανόι συνδυάζει καταπράσινα πάρκα, γραφικές λίμνες και εκκλησίες γοτθικού ρυθμού από τα χρόνια της αποικιοκρατίας. Αποτελεί ένα συναρπαστικό μείγμα Ανατολής και Δύσης και οι μοντέρνοι ουρανοξύστες της συνοδεύουν παραδοσιακά κτίσματα.

Η πρωτεύουσα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Χόα Κιμ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη μονόστηλη παγόδα Chua Mot του 11ου αιώνα, τον Ναό Κουάν Τρανκ της ίδιας εποχής, το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, και τον Ναό της Λογοτεχνίας.

Στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει αγορές με υφάσματα, μπαμπού και είδη πορσελάνης. Οι Βιετναμέζες κυκλοφορούν με τα ψηλά καπέλα τους πουλώντας εξωτικά φρούτα και χειροτεχνίες.

Στο Ανοί βρίσκεται και ένα φημισμένο κουκλοθέατρο που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς ένα βράδυ την παράσταση με κούκλες μέσα στο νερό.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ανόι Βιετνάμ

Ανόι / Βιετνάμ

Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Ντονκ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 24.142 Ντονκ)

Απόσταση: Αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πτήση για τη πρωτεύουσα Ανόι μέσω ανταπόκρισης από την Κωνσταντινούπολη ή το Άμπου Ντάμπι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανόι ΒιετνάμΑνόι ΒιετνάμΑνόι ΒιετνάμΑνόι ΒιετνάμΑνόι ΒιετνάμΑνόι ΒιετνάμΑνόι Βιετνάμ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.