ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποια ελληνική πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018;

Ποια ελληνική πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018;

Στην 7η θέση των κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών, που οφείλει να επισκεφθεί κανείς στην Ευρώπη για το 2018, βρίσκεται μια ελληνική πόλη. Μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία που διενήργησε η πλατφόρμα European Best Destinations –πρόκειται για ένα site που προωθεί τον ευρωπαϊκό τουρισμό για περισσότερα από δέκα χρόνια– με ψηφοφόρους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, η ελληνική πόλη συγκέντρωσε τόσες ψήφους, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει τη θέση της μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Στην πρώτη θέση το Βρότσλαβ στην Πολωνία, γνωστό και ως η πολωνική «Βενετία» Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε το Βρότσλαβ στην Πολωνία, συγκεντρώνοντας συνολικά 41,148 ψήφους. Πρόκειται για την πολωνική «Βενετία», με αμέτρητα κανάλια και περισσότερες από 120 γέφυρες που ενώνουν 12 πανέμορφα νησάκια.

Στη δεύτερη θέση συναντάται το Μπιλμπάο, στη Βόρεια Ισπανία με 39.845 ψήφους. Με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει, το Μπιλμπάο τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται συνεχώς ανοίγοντας τις «πόρτες» του στο κοινό που θα το επιλέξει για ένα ευρωπαϊκό break στον ισπανικό βορρά. Μάλιστα, πρόκειται για αγαπημένο προορισμό οικογενειών που ταξιδεύουν με τα παιδιά τους.

Με 32.185 ψήφους τρίτη στη σειρά ακολουθεί η πόλη Κολμάρ στην ευρύτερη περιοχή της Αλσατίας στη Γαλλία. Ένας από τους πιο γοητευτικούς, ρομαντικούς και μαγικούς προορισμούς στην Ευρώπη – ιδανική επιλογή τόσο για νέους όσο και για μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες– κάνει τους επισκέπτες του στην κυριολεξία να ονειρεύονται.

Συγκεντρώνοντας 30.023 ψήφους το νησάκι Χβαρ στην Αδριατική Θάλασσα στο νότιο τμήμα της Κροατίας αναδείχθηκε στην τέταρτη θέση. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησάκια στην Ευρώπη, που κέρδισε το κοινό συνδυάζοντας την ποιότητα ζωής με τα εντυπωσιακά τοπία, τα κρυστάλλινα νερά και τον ήλιο, την εκπληκτική γαστρονομία και την ενδιαφέρουσα πολιτιστική κληρονομιά.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την κουκλίστικη Ρίγα, η οποία αναδείχθηκε στην πέμπτη θέση συγκεντρώνοντας 29.456 ψήφους. Η απίστευτη ομορφιά της πρωτεύουσας της Λετονίας εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες της. Με χαρακτηριστικό στοιχείο την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, είναι γεμάτη με πανέμορφα κτήρια μπαρόκ, αναγεννησιακής, αρτ ντεκό και ρομαντικής αισθητικής.

Στην έκτη θέση ακολουθεί το πολυσύχναστο Μιλάνο με 27.129 ψήφους. Η διάσημη μητρόπολη της μόδας στον ιταλικό βορρά συμπεριλαμβάνεται συνεχόμενα στη λίστα με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για περίπου 10 χρόνια.

Η ελληνική πόλη που συναντάται στην έβδομη θέση, λοιπόν, δεν είναι άλλη από την Αθήνα μας. Όπως και το Μιλάνο έτσι και αυτή συγκαταλέγεται για περίπου 10 συνεχόμενα χρόνια στη λίστα της Best European Destinations. Αυτή την χρονιά μπορεί να έπεσε τρεις θέσεις χαμηλότερα (το 2017 βρισκόταν στην 4η θέση), αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών, όχι μόνο των Ευρωπαίων αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. Η Αθήνα, λοιπόν, προσφέρει μια σειρά επιλογών που στο σύνολό τους συνθέτουν ένα πάζλ απαράμιλλης ομορφιάς και ενδιαφέροντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίκνο της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και γεμάτη με πλούσια ιστορία, οι ταξιδιώτες (σύμφωνα με την ψηφοφορία) την επιλέγουν για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, τη γραφική και συνάμα κουκλίστικη Πλάκα, τα αμέτρητα μνημεία σπουδαίας ιστορικής σημασίας, την ενδιαφέρουσα γαστρονομία, την έντονη νυχτερινή ζωή καθώς και την γειτνίασή της με τη θάλασσα. Παράλληλα με την ιστορική πλευρά της, η πόλη διαθέτει μια γοητευτική σύγχρονη εκδοχή που την καθιστά ακαταμάχητη. Παραδοθείτε, λοιπόν, στον παλμό μιας πρωτεύουσας, που σέβεται το παρελθόν της και παράλληλα απολαμβάνει το «τώρα» της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.