ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σαντορίνη: Το νησί που δεν «ξεκουράζεται» ποτέ

Σαντορίνη: Το νησί που δεν «ξεκουράζεται» ποτέ

Το λεωφορείο που ανεβάζει τους τουρίστες στην πόλη όχι απλά είναι γεμάτο, αλλά έχει και αρκετούς όρθιους. Η κίνηση στον ανηφορικό δρόμο που συνδέει το λιμάνι με την πόλη, είναι μεγάλη καθώς προηγούνται του λεωφορείου μεγάλες φορτωμένες μπετονιέρες που «αγκομαχούν» να ανέβουν στο νησί, που γνωρίζει ανοικοδόμηση κάθε χρόνο.

Δεν βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, τον 15Αυγουστο, αλλά στις αρχές Μαρτίου, στον Αθηνιό, το λιμάνι της Σαντορίνης, μετά από ένα οκτάωρο ταξίδι από τον Πειραιά, σε ένα πλοίο όπου οι οικονομικές του θέσεις ήταν όλες γεμάτες.

«Όταν όλα τα άλλα νησιά «ξεκουράζονται» για αρκετούς μήνες από την καλοκαιρινή περίοδο, η Σαντορίνη δεν «κοιμάται», μας αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος του νησιού, που περιμένει με μια ταμπέλα στο χέρι, τους τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση για να τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο τους. «Ο τουρισμός πλέον στο νησί είναι σε δωδεκάμηνη βάση. Το τετράμηνο Δεκεμβρίου-Μαρτίου δεν υπάρχει η νυχτερινή ζωή του καλοκαιριού, υπάρχουν όμως μπαρ και κέντρα διασκέδασης σε άλλα σημεία του νησιού. Ο μεγάλος αριθμός τουριστών από όλο τον κόσμο, κυρίως από την Ασία, κυκλοφορεί τα πρωινά στα σοκάκια της πόλης, που μετά την δύση του ηλίου σχεδόν ερημώνουν», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φθάνοντας στην πόλη διαπιστώνουμε ότι έχει δίκιο. Η ανεύρεση ξενοδοχείου δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, όπως περιμέναμε, λόγω της εποχής. Χρειάστηκε να περιηγηθούμε για μια ώρα περίπου στην πόλη των Φηρών, για να βρούμε ένα οικονομικό κατάλυμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.