ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Ε.Ε έδωσε βραβείο στην Ηγουμενίτσα για «λίγους κατοίκους» (φωτό)

Η Ε.Ε έδωσε βραβείο στην Ηγουμενίτσα για «λίγους κατοίκους» (φωτό)

Μια πόλη που αναπτύχθηκε γύρω από το πολύ σημαντικό λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια πόλη κατά κάποιον τρόπο εμπορική και κυρίως μια πόλη που αναπτύχθηκε οικιστικά ως… σταθμός. Ενδιάμεσος σταθμός συγκεκριμένα. Ενδιάμεσος σταθμός για την Κέρκυρα και κυρίως ενδιάμεσος σταθμός για τα ιταλικά λιμάνια.

Αλλά όπως αποδεικνύει το βραβείο που μόλις κέρδισε ο δήμος Ηγουμενίτσας η ομορφιά μιας πόλης δεν έχει απαραίτητα σχέση με την ποιότητα ζωής σε αυτή, με τα όσα κινούνται, γίνονται σε αυτή και έχουν επίπτωση στη ζωή των κατοίκων της.

Η Ηγουμενίτσα κέρδισε ένα καινούργιο βραβείο αστικής κινητικότητας για το 2017 που αφορά τις πόλεις με «λιγότερους από 50.000 κατοίκους». Ενα βραβείο που απονέμεται από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας βραβεύτηκε για την «υποδειγματική δουλειά του για την ενημέρωση των κατοίκων ως προς τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων όσων ζουν σε κοντινές μικρές πόλεις».

Ειδικότερα, οι κάτοικοι μπορούσαν να επωφεληθούν από τη δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο σε επιλεγμένες ώρες, να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις ποδηλασίας που διοργανώνονται κατά μήκος του παράκτιου μέτωπου της πόλης και να συμμετάσχουν σε μια πολιτιστική πεζοπορία μέσα στο δάσος. Επίσης, διεξήχθησαν σεμινάρια για τη βιώσιμη κινητικότητα με μαθητές δημοτικών σχολείων, ενώ διοργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής για μαθητές σχολείων σχετικά με τα οφέλη της ποδηλασίας και του περπατήματος. Η πόλη διοργάνωσε ακόμα έναν φωτογραφικό διαγωνισμό στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, βραβεύοντας το φωτογράφο με την καλύτερη εικόνα βιώσιμης κινητικότητας με ποδήλατο.

Οι πόλεις Λιντάου (Γερμανία) και Τίβατ (Μαυροβούνιο) ήταν επίσης φιναλίστ στη νέα αυτή κατηγορία βραβείων.

Τέλος, η Βιέννη (Αυστρία) έλαβε το βραβείο Europeanmobilityweek για μεγάλους δήμους, ενώ η Τούρντα (Ρουμανία) έλαβε το βραβείο για τον σχεδιασμό βιώσιμης αστικής κινητικότητας (Sustainable Urban Mobility Planning).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.