Οι καλύτερες παραλίες στην Τζιά (Κέα)

Οι καλύτερες παραλίες στην Τζιά (Κέα)

Η νήσος Κέα (ή Τζιά) είναι το κοντινότερο στην Αττική νησί των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για κοντινές εξορμήσεις αλλά όχι μόνο. Οι παραλίες της Κέας είναι χαρακτηριστικές και σχηματίζονται από το έντονο ανάγλυφο του νησιού που δημιουργεί μικρούς όρμους. Η Τζιά διαθέτει πολλές παραλίες παρά το μικρό της μέγεθος και οι περισσότερες είναι οργανωμένες.

Παρά την εύκολη πρόσβαση το νησί δεν έχει αλλοιωθεί από την τουριστική ανάπτυξη και σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά οι παραλίες στη Τζιά είναι μια άριστη επιλογή. Ας δούμε τις καλύτερες παραλίες όπως τις επέλεξε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelpass.gr.

Συκαμιά
Η παραλία Συκαμιά έχει φανταστικά χρώματα, πεντακάθαρα νερά και γενικά πρόκειται για ένα μαγευτικό τοπίο. Δεν είναι οργανωμένη άρα πρέπει να φροντίσετε για τη σκιά σας εκτός αν πάτε το απόγευμα όταν τα αλμυρίκια ρίχνουν τον ίσκιο τους στην παραλία. Τα τεράστια αρμυρίκια στο κέντρο της παραλίας είναι το χαρακτηριστικό της. Η πρόσβαση απαιτεί τη διάβαση ενός χωματόδρομου 4 χλμ αλλά πραγματικά αξίζει ο κόπος. Συνήθως είναι προστατευμένη από τον άνεμο.

Ποίσσες
Ακόμη μια καταπληκτική αμμουδερή παραλία στη Τζιά. Η παραλία Ποίσσες, δίπλα στον ομώνυμο οικισμό βρίσκεται στην άκρη μιας κατάφυτης κοιλάδας με ελαιώνες που καταλήγει σε μια μεγάλη αμμουδιά με αλμυρίκια. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και εγκαταστάσεις για φαγητό και καφέ. Ο δυτικός προσανατολισμός της προσφέρει απρόσκοπτη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Οτζιάς
Ο Οτζιάς είναι η πιο χαρακτηριστική παραλία της Τζιάς. Έχει σχήμα κυκλικό και συνδέεται με τη θάλασσα με μια στενή λωρίδα νερού. Είναι βέβαια πλήρως προστατευμένη από τον άνεμο όλες τις εποχές. Είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετά καταστήματα. Η πρόσβαση είναι εύκολη, απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το λιμάνι ενώ διαθέτει και άνετο πάρκινγκ.

Σπαθί
Η παραλία Σπαθί βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κέας με θαυμάσια αμμουδιά. Αξίζει η μικρή ταλαιπωρία του χωματόδρομου 5 χιλιομέτρων για να βρεθεί κανείς εδώ. Συνήθως είναι αρκετά ήσυχη. Υπάρχει ένα κατάστημα εστίασης στην παραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε τις υπόλοιπες παραλίες στη Τζιά στο travelpass.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.