Η αλήθεια πίσω από τα υβρίδια ανθρώπων-ζώων (βίντεο)

Η αλήθεια πίσω από τα υβρίδια ανθρώπων-ζώων (βίντεο)

Πάνω από 150 έμβρυα υβρίδια ανθρώπων-ζώων δημιούργησαν επιστήμονες σε εργαστήρια της Βρετανίας. Από το 2008 έχουν ξεκινήσει τα πειράματα με «αναμεμειγμένα» έμβρυα τα οποία περιείχαν ανθρώπινο και ζωικό γενετικό υλικό σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail.

Ο λόγος; Η εύρεση θεραπίας για ανίατες ασθένειες. Αυτό όμως που πρέπει να μας προκαλεί περιέργεια είναι πως τα συγκεκριμένα υβρίδια δημιουργήθηκαν κρυφά, τα τελευταία χρόνια σε εργαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το θέμα έφτασε να γίνει γνωστό αφού υπάρχει «ηθικός» και «ιατρικός» σκοπός και δεν υπάρχει λόγος τα πειράματα να γίνονται εν αγνοία του κόσμου. Εντύπωση προκαλεί η απάντηση που έδωσε ο υπεύθυνος καθηγητής Robin Lovell-Badge του Medical Research Council’s National Institute for Medical Research: «Ο λόγος που γίνονται αυτά τα πειράματα είναι για να κατανοήσουμε την πρώιμη ανθρώπινη ανάπτυξη αλλά και για να βρούμε θεραπείες σε σοβαρές ασθένειες. Σαν επιστήμονας αισθάνομαι ότι υπάρχει ηθικό χρέος να συνεχιστεί αυτή η έρευνα».

Μπορεί προς το παρόν η συγκεκριμένη έρευνα να έχει σταματήσει λόγο έλλειψης οικονομικών πόρων, αλλά οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτή είναι βέβαιοι ότι η «δουλειά» τους θα συνεχιστεί στο μέλλον.

Το ερώτημα είναι ποιοί και με ποιο σκοπό θα εκμεταλλευτούν αυτές τις «αλλαγές»; Τι συνέπειες θα έχουν στους Νόμους της Φύσης; Πόσα από αυτά τα πειράματα που κατά καιρούς ξεβράζονται στην θάλασσα ή βρίσκονται ανορθόδοξα σε ερήμους είναι πλαστά, αυθεντικά ή «δημιουργήματα» των συγκεκριμένων ή άλλων επιστημόνων;

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται η μεγαλύτερη απειλή του 21ου αιώνα για την ανθρωπότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.