Δείτε την μυστηριώδη «πυρηνική» πυραμίδα στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ που εξάπτει την φαντασία (φωτό, βίντεο)

Δείτε την μυστηριώδη «πυρηνική» πυραμίδα στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ που εξάπτει την φαντασία (φωτό, βίντεο)

Τα πυραμιδοειδή κτίσματα είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός: Από τις πυραμίδες της Αιγύπτου μέχρι τα ζιγκουράτ της Μεσοποταμίας, τις πυραμίδες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τις άγνωστες πυραμίδες της Κίνας και της Ελλάδας, πάντα συνάρπαζαν τη φαντασία, καθώς πολλές εξ αυτών συνοδεύονται από νέφη μυστηρίου όσον αφορά στους τρόπους κατασκευής, τους κατασκευαστές και τους σκοπούς τους.

Οι πυραμίδες κατά κανόνα συνδέονται με πανάρχαιες, ξεχασμένες ιστορικές περιόδους- ωστόσο αυτό δεν ισχύει για μια πυραμίδα στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, η οποία χτίστηκε στη σύγχρονη εποχή και κατά καιρούς έχει συνδεθεί με συνωμοσίες των Ιλουμινάτι, αρχαία κτίσματα των Μάγια και μυστικά πειράματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει- αν και η τελευταία ερμηνεία είναι, κατά κάποιον τρόπο, σχετικά κοντά στην πραγματικότητα, καθώς η πυραμίδα αυτή, στη Νεκόμα της Βόρειας Ντακότα, ανάγεται στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Όπως αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμα του Fusion, η πυραμίδα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του Stanley R Mickelsen Safeguard Complex, μιας μεγάλης στρατιωτικής βάσης στη μέση του πουθενά, η οποία κάποτε ήταν εξοπλισμένη με δεκάδες πυρηνικές κεφαλές- και εδώ και 40 χρόνια έχει εγκαταλειφθεί.

Εάν οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ είχαν συνεχίσει να κλιμακώνονται τη δεκαετία του 1970, 15 τέτοια κτίρια θα είχαν ανεγερθεί σε άλλα σημεία της χώρας, δημιουργώντας το μεγαλύτερο πυρηνικό αμυντικό πλέγμα στον κόσμο- ωστόσο μεσολάβησε η συνθήκη SALT, που έδωσε τέλος στην κατασκευή των εγκαταστάσεων αυτών.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ, οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν MSR (Missile Site Radar Complex), και ήταν σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν σε κοντινή πυρηνική έκρηξη, και να είναι αυτάρκεις.

Στην ουσία επρόκειτο για ένα μεγάλο ραντάρ, με χιλιάδες μικρές κεραίες, για την προετοιμασία και καθοδήγηση αντιβαλλιστικών πυραύλων αναχαίτισης εναντίον εισερχόμενων σοβιετικών βαλλιστικών πυραύλων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Fusion, στη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα βρίσκονταν οι βάσεις των πυρηνικών πυραύλων Minutemen, που στόχευαν την ΕΣΣΔ, και το Safeguard ήταν με τη σειρά του σχεδιασμένο για να προστατεύει τους Minutemen από σοβιετική επίθεση.

Η Νεκόμα ήταν στην τέλεια θέση για μια βάση ραντάρ για την αναχαίτιση πυραύλων που κατέφθαναν πετώντας πάνω από τον Βόρειο Πόλο. Οι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι (με πυρηνικές κεφαλές και οι ίδιοι, για να διασφαλίζεται η καταστροφή των στόχων) θα κατέστρεφαν τους σοβιετικούς πυραύλους, ανοίγοντας τον δρόμο στους Minutemen για την καταστροφή της ΕΣΣΔ.

Η συνθήκη SALT ωστόσο επέβαλε όρια στον αριθμό των αντιβαλλιστικών (ΑΒΜ), οπότε και η βάση απενεργοποιήθηκε το 1976, με τον εξοπλισμό της να αποσύρεται και τις εγκαταστάσεις να απογυμνώνονται και να σφραγίζονται.

Το 2012 τέθηκε σε δημοπρασία και πέρασε στα χέρια μιας αίρεσης, των Hutterites, που στη συνέχεια προσφέρθηκαν να την πουλήσουν στην κομητεία Κάβαλιερ, για, 3,5 εκατ. δολάρια, μια τιμή που κρίνεται πολύ υψηλή- και ως εκ τούτου ανήκει ακόμα στην αίρεση, η οποία μέσα στα 4 χρόνια, δεν φαίνεται να έχει κάνει κάτι παραπάνω από το να προβεί σε κάποιες καλλιέργειες σόγιας και άλλων φυτών στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.