Σάλος στο διαδίκτυο από το «τρένο-φάντασμα» που έκανε στάση σε σταθμό της Κίνας (βίντεο)

Σάλος στο διαδίκτυο από το «τρένο-φάντασμα» που έκανε στάση σε σταθμό της Κίνας (βίντεο)

Στο συνωμοσιολογικό κανάλι που το δημοσίευσε διαβάζει κανείς: «Αυτό το υλικό [από σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας] μου το έστειλαν με τις ακόλουθες πληροφορίες: Το βίντεο γυρίστηκε στις 10 Μαρτίου 2018 όταν οι σεκιούριτι του σταθμού κοιτούσαν τα βίντεο παρακολούθησης απ’ τις κάμερες και πρόσεξαν αυτό το «Τρένο Φάντασμα» να μπαίνει στο σταθμό και να σταματά, σα να παίρνει επιβάτες και να φεύγει… Η πηγή μου λέει πως στα 12 χρόνια που δουλεύει εκεί ποτέ δεν ξανάδε κάτι παρόμοιο, και εύχεται να μην ξαναδεί ποτέ».

Το εν λόγω κανάλι που το ανέβασε είναι γεμάτο με «αποκαλυπτικά βίντεο» με εξωγήινους, και σχηματισμούς UFO και διάφορων άλλων hoaxes. Είναι προφανές πως και το παραπάνω βίντεο είναι κατασκευασμένο. Πώς όμως;

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7BGIEo9LYmg

Να μερικά απ’ τα σχόλια:

«Εμένα μου φαίνεται σαν αντανάκλαση σε τζάμι παιγμένη πάνω από βίντεο του άδειου σταθμού»

«Απλά αποτυχημένο ξόρκι από ερασιτέχνες, μαθητευόμενους μάγους »

«Πανεύκολο εφέ CGI (φτιαγμένο σε κομπιούτερ). Αφού η κάμερα είναι σταθερή απλά βάζεις από πάνω ένα δεύτερο βίντεο με τρένο που κινείται και βάζεις την ‘αδιαφάνεια’ στο 10%»

«Αυτό δεν είναι φώτοσοπ, είναι βίντεοσοπ!»

«Μήπως είναι ένα παράλληλο σύμπαν που μπήκε λιγο στο δικό μας;»

«Ο θρύλος παιδιά λέει ότι ο Thomas The Train πέθανε σ’ αυτό το σταθμό πριν από ακριβώς 10 χρόνια! Το φάντασμά του έχει στοιχειώσει το σταθμό έκτοτε »

«Κάτι τέτοια βίντεο μαθαίναμε να φτιάχνουμε στο πρώτο έτος της Γραφιστικής»

«Και fake και παλιό! Πριν 5 χρόνια είχε ξανανέβει και τότε έλεγε ότι είναι απ’ τη Μόσχα! Να το»

Και το αγαπημένο μας σχόλιο:

«Είναι απλώς το Hogwart Express!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: mikropragmata.lifo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.