Προσοχή! Αποφύγετε αυτές τις στάσεις στον ύπνο γιατί προκαλούν μυοσκελετικά προβλήματα (φωτό)

Προσοχή! Αποφύγετε αυτές τις στάσεις στον ύπνο γιατί προκαλούν μυοσκελετικά προβλήματα (φωτό)

Η στάση στον ύπνο μπορεί να εντείνει ή ακόμη και να προκαλέσει μυοσκελετικά προβλήματα, τα οποία σε βάθος χρόνου είναι δυνατόν να προκαλέσουν δυσκολίες στην καθημερινότητα του ατόμου.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τα λάθη που κάνετε στον ύπνο και καταλήγετε να ξυπνάτε με έντονους πόνους στον αυχένα, τους ώμους, τη μέση, την γνάθο και τους γοφούς.

Πόνος στον αυχένα

po1

Αριστερά: Η καλύτερη στάση ύπνου είναι είτε ανάσκελα είτε στο πλάι. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα μαλακό, πουπουλένιο μαξιλάρι ή μία πετσέτα τυλιγμένη σαν ρόλο για να βοηθάτε τον αυχένα σας να διατηρεί την κλίση του.

Δεξιά: Η χειρότερη στάση αν πονά ο αυχένας σας είναι να κοιμάστε μπρούμυτα, πάνω στο στομάχι σας.

Πόνος στον ώμο

po2

Αριστερά: Η καλύτερη στάση ύπνου είναι ανάσκελα ή στο πλάι, χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι για να στηρίζεται ο ώμος σας και αποφεύγοντας να ρίχνετε το βάρος σας στον ώμο που πονά.

Δεξιά: Αν πονά κάποιος ώμος σας, η χειρότερη στάση ύπνου είναι στο πλάι, χωρίς μαξιλάρι για στήριξη.

Πόνος στη μέση

po3

Αριστερά: Η καλύτερη στάση ύπνου είναι ανάσκελα, τοποθετώντας όμως το μαξιλάρι (ή περισσότερα μαξιλάρια) ακριβώς κάτω από τα γόνατά σας, προκειμένου να μειώνεται η κλίση της πλάτης σας και να ακουμπά σε απόλυτη ευθεία στο στρώμα.

Δεξιά: Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε αν πονά η μέση σας είναι να ξαπλώνετε μπρούμυτα πάνω στο στομάχι σας ή ανάσκελα, χωρίς μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα.

Πόνος στη γνάθο, κροταφογναθικό σύνδρομο ή πονοκέφαλος

po4

Αριστερά: Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα χέρια σας σε ευθεία στο πλάι, χρησιμοποιώντας ένα ανατομικό μαξιλάρι, ειδικό για το εκάστοτε, από τα παραπάνω, πρόβλημα.

Δεξιά: Οι χειρότερες στάσεις για τους πόνους στο κεφάλι ή στη γνάθο είναι είτε μπρούμυτα, με το βάρος στο στομάχι, είτε ανάσκελα, με τα χέρια κάτω από το κεφάλι.

Πόνος στον γοφό

po5

Αριστερά: Η καλύτερη στάση αν πονά κάποιος γοφός σας, είναι στο πλάι, τοποθετώντας ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεξιά: Οι χειρότερες στάσεις είναι είτε μπρούμυτα πάνω στην κοιλιά σας, είτε εντελώς ανάσκελα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.