Δυτική Αχαΐα: Οι Αυστριακοί μας χαρίζουν ασθενοφόρα αλλά δεν επαρκούν

Δυτική Αχαΐα: Οι Αυστριακοί μας χαρίζουν ασθενοφόρα αλλά δεν επαρκούν

Τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνοαυστριακής Φιλίας Έμπρακτα δείχνουν την αγάπη τους προς τους Έλληνες, κι εν προκειμένω τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας. Ο σύνδεσμος δωρίζει στην περιοχή συνολικά 15 ασθενοφόρα. Ήδη η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει εκτελωνίσει το πρώτο από αυτά, εντός του επόμενου μήνα θα καταφθάσουν ακόμα δύο, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους ανθρώπους της 6ης ΥΠΕ ο πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα, ο συνολικός τους αριθμός θα φθάσει τα 15.

Δεν αρκούν όμως για να καλύψουν τις ανάγκες της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο μια προσπάθεια ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» ακόμα 15 ασθενοφόρων.

Αναφερόμενος στην συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνοαυστριακής Φιλίας και την προσφορά τους, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Μιλτιάδης Ζαμπάρας, σημείωσε ότι κατάφεραν ν’ ανοίξουν έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Αυστρία και με τον συγκεκριμένο σύνδεσμο.

«Υπάρχει μια καλή συνεργασία, είχαμε κάνει κι ένα ταξίδι στην Αυστρία για να δούμε πώς μπορούν κι αυτοί να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα ζητήματα της υγείας. Υπάρχει καλή πρόθεση και συνεργασία να συνεχιστεί αυτή η σχέση και να υπάρξουν κι άλλα ασθενοφόρα, κι άλλος εξοπλισμός στην κατεύθυνση να ενισχύσουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας και να βρούμε όποια χαραμάδα μας δίδεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Νομίζω ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, μαζί με όσα κάνουμε αυτό το διάστημα: προσπάθεια ενίσχυσης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, προσλήψεις προσωπικού, θεσμικές παρεμβάσεις για την πρωτοβάθμια, προκειμένου να ανατάξουμε το σύστημα υγείας…

Κάποια από τα ασθενοφόρα που θα έρθουν, θα είναι 4Χ4 για δύσβατες περιοχές. Αρκετά θα δοθούν στο ΕΚΑΒ για τις ανάγκες που υπάρχουν, κάποια άλλα θα πάνε στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Νομίζω θα βοηθήσει πάρα πολύ η έλευσή τους. Είναι σε πάρα πολύ καλή λειτουργική κατάσταση, έχουν κι εξοπλισμό, οπότε θα βοηθήσουν συνολικά», σημειώνει ο κ. Ζαμπάρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ παραδέχεται ότι αυτά τα ασθενοφόρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, καθώς οι ελλείψεις είναι σημαντικές, ο στόλος του ΕΚΑΒ απαρχαιωμένος και οι ανάγκες ιδιαιτέρως αυξημένες. Γι’ αυτό και επισημαίνει την ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που την δίνεται μέσω του ΕΣΠΑ για ν’ αγοράσει ακόμα 15 οχήματα όπως είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.