ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κολαστήριο» ο Ευαγγελισμός σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων

«Κολαστήριο» ο Ευαγγελισμός σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων

Τον κώδωνα του κινδύνου για το Ψυχιατρικό Τμήμα του «Ευαγγελισμού» κρούει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου. Η κλινική δημιουργήθηκε το 1989 με προδιαγραφές για 20 κρεβάτια νοσηλείας εκούσιας νοσηλείας, δηλαδή ανθρώπων που έχουν συνείδηση της κατάστασής τους.

Σήμερα έχει φτάσει να «φιλοξενεί» περισσότερους από 50 ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από εισαγγελική εντολή, ενώ οι συνθήκες νοσηλείας τους είναι «άθλιες».

Οπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων: «Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, στερούμενοι στοιχειωδών συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής. Δεν υπάρχει προαύλιος χώρος, καθώς η κλινική βρίσκεται στον 9ο όροφο (παγκόσμια πρωτοτυπία). Δεν υπάρχει προσωπικός χώρος και συνθήκες ηρεμίας με συνέπεια να δημιουργούνται συμπλοκές μεταξύ τους. Αρκετές φορές σε αρρώστους με παθολογικά προβλήματα αναγκαστικά γίνονται νοσηλευτικές πράξεις στο διάδρομο προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των αρρώστων. Οι δε συνθήκες υγιεινής μεταφράζονται σε… μία τουαλέτα για 20 αρρώστους».

Στο 140%

Το σωματείο εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» επαναφέρει το ζήτημα των ασφυκτικά γεμάτων ψυχιατρικών νοσοκομείων και κλινικών και τα προβλήματα στην ψυχική υγεία που φαίνεται ότι δεν λύνονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση πληρότητα όλων των δομών με νοσηλευόμενους ασθενείς ξεπερνάει το 140%. Σε ορισμένα νοσοκομεία, όπως είναι ο «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πληρότητα αγγίζει το 200%! Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», εδώ και αρκετά χρόνια έχουν κλείσει τελείως ή υπολειτουργούν υποτυπωδώς τα έξι από τα εννέα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας, ενώ υπάρχει μεγάλο ποσοστό ασθενών που μετακινείται από την επαρχία προς το Λεκανοπέδιο λόγω της «κραυγαλέας μεγάλης έλλειψης δομών στην περιφέρεια».

Πολάκης-Πατούλης για μικρή Νεφέλη

Εντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργου Πατούλη, με αφορμή την περιπέτεια υγείας της 10χρονης Νεφέλης. Η πρωτοβουλία του ΙΣΑ να απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου το 10χρονο κορίτσι να μεταβεί στην Ιταλία για χειρουργική επέμβαση σαρκώματος σχολιάστηκε από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, για «ψευτιά και υποκρισία».

Ο κ. Πολάκης παραπέμπει σε δηλώσεις του αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο η επέμβαση γινόταν και στην Ελλάδα. Πράγματι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ε.Τ.», γίνεται αφαίρεση σαρκώματος στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ωστόσο, ο ΙΣΑ, όπως τονίζει, προχώρησε στην πρωτοβουλία αυτή έχοντας στα χέρια του έγγραφο τεσσάρων επιστημόνων που συστήνουν τη μεταφορά της Νεφέλης σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού. «Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες», αναφέρει ο ΙΣΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.