«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για την έξαρση της ιλαράς στην Ευρώπη – 4η σε κρούσματα η Ελλάδα

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για την έξαρση της ιλαράς στην Ευρώπη – 4η σε κρούσματα η Ελλάδα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση για την εξάπλωση της ιλαράς ειδικά στην Ευρώπη την στιγμή που μόνο το 2017 σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 400%.

Η επιδημία βρίσκεται σε «μεγάλη έξαρση» για μία στις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, βάσει των στοιχείων του ΠΟΥ, ο οποίος, όπως επισημαίνεται «ανησυχεί ιδιαίτερα» από τα χαμηλά ποσοστά ανοσίας στην ασθένεια, που οφείλονται κατά κύριο λόγω στον μη εμβολιασμό.

Το 2017 στην Ευρώπη καταγράφηκαν συνολικά 21.000 κρούσματα ιλαράς και 35 θάνατοι από την επιδημία αυτή. Την προηγούμενη χρονιά, το 2016, τα κρούσματα ήταν μόλις 5.273.

«Κάθε νέο κρούσμα ιλαράς στην Ευρώπη μας υπενθυμίζει ότι τα ανεμβολίαστα παιδιά αλλά και οι ενήλικες, άσχετα από το πού μένουν, παραμένουν σε υψηλό κίνδυνο όχι μόνο να νοσήσουν, αλλά και να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους, που ενδεχομένως να μην έχουν την δυνατότητα εμβολιασμού», δήλωσε η δρ Σουζάνα Τζακάμπ, περιφερειακή διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

«Περισσότερα από 20.000 κρούσματα και 35 χαμένες ζωές το 2017, είναι μια τραγωδία που απλώς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε», συμπλήρωσε.

Συνολικά 15 από τις 53 χώρες στην ευρωπαϊκή ήπειρο αντιμετώπισαν το 2017 έξαρση στην ιλαρά, με την Ρουμανία να βρίσκεται στην χειρότερη θέση (καταγράφηκαν 5.562 κρούσματα), δεύτερη χειρότερη την Ιταλία με 5.006 κρούσματα και τρίτη την Ουκρανία με 4.767.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολουθεί η χώρα μας, στην τέταρτη θέση, με καταγεγραμμένα 967 κρούσματα, η Γερμανία με 927, η Σερβία με 702, το Τατζικιστάν με 649, η Γαλλία με 520, η Ρωσία με 408, το Βέλγιο με 369, το Ηνωμένο Βασίλειο με 282, η Βουλγαρία με 167, η Ισπανία με 152, η Τσεχία με 146 και η Ελβετία με 105.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.