Εσείς βρέχετε την οδοντόβουρτσα πριν βάλετε οδοντόκρεμα; – Τί λένε οι επιστήμονες;

Εσείς βρέχετε την οδοντόβουρτσα πριν βάλετε οδοντόκρεμα; – Τί λένε οι επιστήμονες;

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και η καθημερινότητα πιεστική, παρόλα αυτά ελάχιστα είναι τα λεπτά που απαιτούνται για να δώσουμε στη στοματική μας φροντίδα την προσοχή που της αξίζει.

Το βούρτσισμα των δοντιών γίνεται εντελώς μηχανικά και απίστευτα γρήγορα. Σύμφωνα με έρευνες σχεδόν ποτέ δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας για πάνω από ένα λεπτό ενώ θα έπρεπε να το κάνουμε τουλάχιστον για 2 με 3 λεπτά για να καθαρίσουμε όλες τις επιφάνειες.

Ο καθένας μας έχει αναπτύξει τη δική του τεχνική βουρτσίσματοςανάλογα με τη δομή της οδοντοστοιχίας του.

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι το βούρτσισμα που κρατάει τη στοματική κοιλότητα (δόντια, ούλα, γλώσσα, παρειές) καθαρήχωρίς να τη φθείρει. Δεν θα πρέπει να συγχέουμε το σωστό βούρτσισμα των δοντιών με τις τεχνικές βουρτσίσματος των δοντιών.

Το σωστό βούρτσισμα πρέπει να καθαρίσει τα δόντια από υπολείμματα τροφών και να αφαιρέσει την οδοντική πλάκα.

Ενα ερώτημα που τίθεται είναι αν πρέπει να βρέχουμε την οδοντόβουρτσα πριν βάλουμε οδοντόκρεμα. Τελικά τι πρέπει να κάνουμε;

Οι οδοντίατροι απαντούν πως δεν πρέπει να βρέχουμε την οδοντόκρεμα ή την οδοντόβουρτσα πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας.

Στόχος δεν είναι να βάλουμε πλυντήριο στο στόμα κάνοντας μια παχιά σαπουνάδα, αλλά να κολλήσουμε την οδοντόκρεμα πάνω στα δόντια απευθείας, τα οποία με τη σειρά τους θα απορροφήσουν συστατικά από αυτή.

Ταυτόχρονα, η οδοντόκρεμα θα βοηθήσει, ως ένα είδος λιπαντικού, ώστε οι τρίχες της οδοντόβουρτσας να μην είναι ικανές να γδάρουν τα δόντια.

Επίσης αρκετοί κάνουν το λάθος να μην ξεπλένουν το στόμα τους μετά το βούρτσισμα των δοντιών, φτύνοντας απλά την οδοντόκρεμα. Και ενώ μπορεί η οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα να απομακρύνουν τα βακτήρια, ωστόσο αυτά θα πρέπει να απομακρυνθούν από το στόμα και με νερό.

Να ξεπλένετε το στόμα σας με νερό, αλλά όχι δυνατά. Η οδοντόκρεμα ξεπλένεται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα τα δόντια να μην προλαβαίνουν να απορροφήσουν το φθόριο, ιδιαίτερα αν έχετε συνηθίσει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για λιγότερο από 2 λεπτά.

Τέλος να θυμάστε πως πρέπει να αλλάζετε τακτικά την οδοντόβουρτσά σας, ιδανικά κάθε 3-4 μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: bovary.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.