Κίνα: Η χρόνια κατανάλωση «σάκε» τον μετέτρεψε σε… Hulk

Κίνα: Η χρόνια κατανάλωση «σάκε» τον μετέτρεψε σε… Hulk

Με τη σπάνια πάθηση Madelung, η οποία τον έχει μετατρέψει σε… Hulk, διεγνώσθη ένας συνταξιούχος Κινέζος και όπως φαίνεται πηγή των προβλημάτων του είναι η χρόνια κατανάλωση σάκε. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, έπινε ένα λίτρο αλκοόλ κάθε μέρα επί τρεις δεκαετίες.

Ο κ.Ταν άρχισε να πίνει στην ηλικία των 13 ετών και μέχρι να κλείσει τα 40 του «κατέβαζε» τουλάχιστον ένα λίτρο σάκε -που περιέχει έως και 20% αλκοόλ- σαν νερό. Σήμερα, ο 68χρονος Ταν διαγνώστηκε με την νόσο του Madelung, γνωστή επίσης ως συμμετρική λιπωμάτωση, η οποία χαρακτηρίζεται από την αύξηση λιπωμάτων, κυρίως γύρω από τον λαιμο και τους ώμους.

Ο κ.Ταν, ο λαιμός του οποίου είναι πολύ παχύτερος από την μέση ενός κοινού ανθρώπου, είπε ότι η πρώτη φορά που παρατήρησε μικρά λιπώματα στο σώμα του ήταν το 1997. Από τότε μέχρι και το 2011 ο λαιμός του διαμορφώθηκε στην κατάσταση που είναι σήμερα. Έχει επισκεφθεί πολλούς γιατρούς για την κατάστασή του, ωστόσο του είχαν πει να μην ανησυχεί μέχρι αυτό να αρχίζει να επηρεάζει την αναπνοή του, κάτι που συνέβη τελικά στα τέλη του 2017.

Τα καλοήθη λιπώματα άρχισαν να περιορίζουν τους αεραγωγούς του, προκαλώντας του παράλληλα πόνους. Ο γιατρός του σχεδιάζει να τον υποβάλει σε χειρουργική επέμβαση μείωσης των λιπομάτων, πιθανότατα λιποαναρρόφηση.

Υπάρχουν μόνο 400 τέτοιες περιπτώσεις παγκοσμίως, δήλωσε ο δρ. Xiao, πρσθέτοντας ότι οι 200 από αυτές έχουν καταγραφεί στην Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ.Ταν έχει συγκριθεί αρκετές φορές με τον ήρωα της Marvel «Hulk» εξαιτίας των υπερτροφικών λιπωμάτων στο λαιό και τους ώμους, που πολλοί νομίζουν -λανθασμένα- ότι είναι μύες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.