ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πώς να καλυτερεύσετε την μνήμη σας

Πώς να καλυτερεύσετε την μνήμη σας

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς για τη μνήμη μας. Βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες από παντού 24 ώρες το 24ωρο μέσα από κινητά και tablets ενώ, η χρήση της τεχνολογίας, μπορεί ναι μεν να μας λύνει τα χέρια, ωστόσο, δεν μας βοηθά καθόλου να συγκεντρωθούμε ή να «ακονίσουμε» τη μνήμη μας με τους παραδοσιακούς τρόπους.

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας;

Λύστε σταυρόλεξα

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λύσετε δύσκολα σταυρόλεξα, αν δεν σας αρέσει να πάρετε περιοδικά σταυρολέξων υπάρχουν πάντα οι αντίστοιχες εφαρμογές. Σε περίπτωση που είστε αριθμητικός χαρακτήρας βοηθάνε και τα Sudoku.

Kοιμηθείτε παραπάνω

Όταν κάνετε κακό ύπνο, είναι σχεδόν αδύνατο να συγκεντρωθείτε την επόμενη μέρα. Αυτό συμβαίνει γιατί, ο ύπνος και η μνήμη είναι συνδεδεμένοι με δύο κρίσιμους τρόπους: Πρώτον, γιατί χρειάζεται να είστε αρκετά ξεκούραστοι, προκειμένου να μπορείτε να συγκεντρωθείτε και να μάθετε νέες πληροφορίες. Δεύτερον, επειδή ο ο εγκέφαλος ενεργοποιεί και απορροφά νέες πληροφορίες, ενώ κοιμάστε.

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν τη μνήμη και την ψυχική υγεία. Ιδιαίτερα καλά για τη μνήμη είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μούρα, τα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι καθώς και τα αβοκάντο.

Ξεκινήστε το τρέξιμο (ή το περπάτημα)

Η τακτική αερόβια άσκηση διευρύνει τον ιππόκαμπο ( πρόκειται για περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη μνήμη και τη μάθηση). Οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και 40 λεπτά με τα πόδια κάθε μέρα θα επηρεάσουν τη συνολική υγεία του εγκεφάλου σας. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το γέλιο πραγματικά θα μπορούσε να είναι το καλύτερο φάρμακο, ενώ, έχει αποδειχθεί πως το γέλιο αυξάνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στους ενήλικες.

Πιείτε κι άλλο καφέ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατανάλωση καφέ έχει θετική επίδραση στη μακροπρόθεσμη μνήμη, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστήμιου Johns Hopkins. Στην ίδια μελέτη όσοι είχαν πίει καφέ τις τελευταίες 24 ώρες είχαν καλύτερη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.