Διακομματική επιτροπή ζητά το υπουργείο για την κατάσταση στην υγεία

Διακομματική επιτροπή ζητά το υπουργείο για την κατάσταση στην υγεία

Χείρα πολιτικής συνεργασίας τείνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς τα κόμματα για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής στην υγειονομική και φαρμακευτική πολιτική, εν μέσω των εξεταστικών επιτροπών για την υγεία αλλά και της εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός με επιστολή του, καλεί τους εκπροσώπους από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, εκτός της Χρυσής Αυγής, να συγκροτήσουν Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, ζητεί στα πολιτικά κόμματα να ορίσουν έως και τρεις εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, βουλευτές και επιστημονικούς συνεργάτες και τους καλεί σε συνάντηση την Τρίτη 29 Μαϊου στις 13:30, στο υπουργείο Υγείας.

«Χωρίς να υποτιμούμε το γεγονός ότι, η Υγεία και το Φάρμακο είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και άρα είναι ή, οφείλει να είναι, πεδίο αντιπαράθεσης διαφορετικών πολιτικών σχεδίων και επιλογών, αναγνωρίζουμε την ανάγκη αναζήτησης της μέγιστης δυνατής πολιτικής συνεννόησης και διαμόρφωσης των όρων μιας Εθνικής Στρατηγικής για την υγειονομική και φαρμακευτική πολιτική», αναφέρεται στην επιστολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα θέματα της συνάντησης θα είναι η αναλυτική ενημέρωση για τα δεδομένα και τις προκλήσεις στη φαρμακευτική πολιτική της χώρας, από το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΗΔΙΚΑ, ΙΦΕΤ) και η συγκρότηση της Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής, για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.