Επικίνδυνο το σοβαρό έκζεμα στους ενήλικες για έμφραγμα και εγκεφαλικό

Επικίνδυνο το σοβαρό έκζεμα στους ενήλικες για έμφραγμα και εγκεφαλικό

Οι ενήλικες με σοβαρό έκζεμα έχουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, μεταξύ άλλων για έμφραγμα, εγκεφαλικό, αρρυθμία και καρδιακή αρρυθμία, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες, που δείχνουν ότι, οι άνθρωποι με σοβαρές χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η σοβαρή ψωρίαση, κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιαγγειακές νόσους, ανεξάρτητα από άλλους παραδοσιακούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου που μπορεί να έχουν (υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη, παχυσαρκία κ.α.).

Το έκζεμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική πάθηση, από την οποία πάσχουν περίπου ένας στους δέκα ενήλικες (10%).

Οι ερευνητές, σύμφωνα με τη δρα Σινεάντ Λάνγκαν της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 385.000 άτομα με μέση ηλικία 43 ετών, πολλοί από τους οποίους είχαν διαγνωσθεί με ατοπικό έκζεμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαπιστώθηκε ότι, οι ασθενείς με σοβαρό έκζεμα είχαν κατά μέσο όρο κατά 20% αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικό, 40% έως 50% για ασταθή στηθάγχη, έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή αρρυθμία και θάνατο καρδιαγγειακής αιτιολογίας, καθώς επίσης 70% αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια. Όσο σοβαρότερο ήταν το έκζεμα, τόσο μεγαλύτερος και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.