ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έρευνα: Το αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του λεμφικού συστήματος

Έρευνα: Το αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του λεμφικού συστήματος

Η κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με την εκδήλωση αρκετών μορφών καρκίνου, όπως του ήπατος, του οισοφάγου, του μαστού κλπ. Σύμφωνα ωστόσο με ανάλυση εννέα ερευνών στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 15.100 άτομα από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Ιταλία, τα άτομα που έπιναν αλκοόλ είχαν περίπου 27% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του λεμφικού συστήματος.

Η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ με επικεφαλής την Δρ Λιντσέι Μόρτον μελέτησε 6.500 ασθενείς με μη-Hodgkin λέμφωμα και 8.600 υγιή άτομα και διαπίστωσε ότι το οικογενειακό ιστορικό μη-Hodgkin λεμφώματος, η ηλικία, το φύλο και το ιστορικό καπνίσματος δεν άλλαζαν την επίδραση του αλκοόλ στην ασθένεια.

Επίσης το αλκοόλ είχε μεγάλη επίδραση στον λέμφωμα Burkitt, με τον κίνδυνο να μειώνεται στο μισό για του πότες, συγκριτικά με εκείνους που δεν έπιναν.

Από παλαιότερες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στα σταφύλια μειώνουν τον κίνδυνο μη-Hodgkin λεμφώματος ειδικά σε όσους πίνουν κόκκινο κρασί. Από την παρούσα μελέτη πάντως, δεν διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ λευκού και κόκκινου κρασιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μη-Hodgkin λέμφωμα περιλαμβάνει καρκίνους των λεμφαδένων, του σπλήνα και άλλων οργάνων του λεμφικού συστήματος. Υπάρχουν 20 διαφορετικοί τύποι μη-Hodgkin λεμφώματος, οι οποίοι προσβάλλουν συνήθως άτομα άνω των 50 ετών, μεταμοσχευμένους ασθενείς και άτομα σε ανοσοκαταστολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.