ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πόνοι περιόδου: Πότε πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό

Πόνοι περιόδου: Πότε πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό

Είναι απόλυτα φυσιολογικό, για τα κορίτσια και τις γυναίκες, να βιώνουν ήπιες κράμπες κατά την έμμηνο ρύση, ωστόσο, υπάρχουν φορές, που καλό θα ήταν να κάνουν ένα τηλεφώνημα στον γιατρό τους, σχετικά με τις ιδιαίτερα επώδυνες περιόδους.

Ευτυχώς, στην πλειοψηφία των γυναικών οι πόνοι περιόδου μειώνονται με απλές σπιτικές θεραπείες και παυσίπονα. Ωστόσο, αν οι μέθοδοι αυτές, δεν προσφέρουν αποτελεσματική ανακούφιση, μετά από 3 μήνες ιδιαίτερα επώδυνων περιόδων, επικοινωνήστε με το γιατρό σας για την ανάλογη διάγνωση και πορεία αντιμετώπισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες φορές, που θα πρέπει να καλέσετε το γιατρό σας αμέσως:

  • Αν έχετε κράμπες εμμηνόρροιας που συνοδεύονται από πυρετό, αυξημένο ή δυσώδες κολπικό έκκριμα, αν αντιμετωπίζετε έντονο πόνο, ή αν η περίοδός σας έχει καθυστερήσει πάνω από μια εβδομάδα, και ταυτόχρονα είστε σεξουαλικά ενεργή, θα πρέπει να αναζητήσετε άμεση ιατρική περίθαλψη.
  • Επιπλέον, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας ανά πάσα στιγμή αντιμετωπίσετε σοβαρούς ή ξαφνικούς πόνους περιόδου. Αν και οι θρόμβοι αίματος και μάζες ιστού είναι ένα κανονικό μέρος της έμμηνου ρύσης σας, όταν εμφανίζονται μαζί, επικοινωνήστε με το γιατρό σας για συμβουλές.
  • Τέλος, αν έχετε να αντιμετωπίζετε πόνους όπως εκείνοι της περιόδου, εκτός της έμμηνης ρύσης, και αυτοί οι πόνοι ξεκινούν 5 ή περισσότερες ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία της περιόδου σας, ή αν οι κράμπες σας συνεχίζουν ακόμα και όταν τελειώνει η έμμηνος ρύση, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.