ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ξανθός: 1.400 προσλήψεις προσωπικού υγείας στις προσφυγικές δομές εν όψει επαναπροωθήσεων

Ξανθός: 1.400 προσλήψεις προσωπικού υγείας στις προσφυγικές δομές εν όψει επαναπροωθήσεων

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε προσλήψεις που θα διπλασιάσουν το προσωπικό υγείας στις προσφυγικές δομές καθώς η χώρα μας ετοιμάζεται να δεχθεί μεγάλο όγκο επαναπροωθημένων μεταναστών από την Γερμανία.

Ο κ. Ξανθός συζήτησε με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dunja Mijatovic, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Υγείας, για την υγειονομική φροντίδα που παρέχεται σε πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, ελήφθησαν εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα (π.χ. καθολικοί εμβολιασμοί) και αναπτύχθηκαν άμεσα δράσεις και προγράμματα με τη χρηματοδότηση της ΕΕ και τη συνεργασία των ΜΚΟ, τα οποία δεν επέτρεψαν να μετατραπεί το προσφυγικό σε πρόβλημα δημόσια Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ (με το πρόγραμμα Philos που χρηματοδοτείται από το AMIF) προσελήφθησαν περίπου 700 άτομα, που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους καταυλισμούς και τις όμορες δημόσιες δομές.

Με τη λήξη των συμβάσεων αυτών, τον Αύγουστο του 2018, θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού των δομών με το διπλασιασμό των προσλήψεων (περίπου 1.400 άτομα) και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξανθός, κατά την επίσκεψή του στη Σάμο και τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο του νησιού, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των ίδιων εργαζομένων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όταν λήξει η σύμβασή τους, καθώς πλέον έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αύξηση του προσωπικού θα δώσει τη δυνατότητα μιας πιο στοχευμένης προσέγγισης των προβλημάτων υγείας των προσφύγων που θα αφορά στην καλύτερη αντιμετώπιση των χρονίως πασχόντων, των ψυχικά ασθενών, των ΑμΕΑ, των θυμάτων βίας και βασανιστηρίων, των παιδιών, των εγκύων κτλ., επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.