ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πως θα παρατείνουμε το μαύρισμά μας ;

Πως θα παρατείνουμε το μαύρισμά μας ;

Tο μπρονζέ χρώμα του καλοκαιριού μπορούμε να το παρατείνουμε ακόμα και μέχρι το τέλος του φθινοπώρου ακολουθώντας ένα πλάνο 4 βημάτων.

Βήμα 1: Απολέπιση

Ξεκινάμε την απολέπιση πριν αρχίσουμε τα μπάνια και τη συνεχίζουμε κατά τη διάρκεια
του καλοκαιριού με συχνότητα
1-2 φορές την εβδομάδα. Και αυτό για 2 λόγους: Πρώτον, για
να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, ώστε η επιδερμίδα
να αρχίσει να μαυρίζει ομοιόμορφα, και δεύτερον για
να διευκολύνουμε τη διείσδυση των after sun προϊόντων, τα οποία παρατείνουν τη ζωή των κυττάρων της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος, που
έχει μαυρίσει. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνουμε απολέπιση είναι να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό
με υψηλό SPF κατά τη διάρκεια της ημέρας.
* Απολέπιση στο πρόσωπο
Ξηρός τύπος = 1 φορά την εβδομάδα
Κανονικός τύπος = 1-2 φορές
την εβδομάδα
Λιπαρός/μεικτός = 2-3 φορές
την εβδομάδα
Ευαίσθητος = 2 φορές τον μήνα

Τip: Aν η επιδερμίδα μας είναι ανθεκτική, ιδανικά είναι τα καθαριστικά τζελ με κόκκους που είναι σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση.

* Απολέπιση στο σώμα
Καθημερινά κάνουμε ήπια απολέπιση με ένα σφουγγάρι από λούφα, επιμένοντας στα σημεία που το δέρμα είναι πιο χοντρό (γόνατα, αγκώνες, πέλματα). Μία καλή εναλλακτική είναι τα τρίχινα γάντια ή μια βούρτσα σώματος (έτσι έχουμε πρόσβαση και στην πλάτη).
Μία με δύο φορές την εβδομάδα, μετά το ντους, απλώνουμε σε βρεγμένο δέρμα ένα απολεπιστικό. Η ποσότητα που χρησιμοποιούμε σε όλο το σώμα είναι περίπου μία γεμάτη παλάμη.

Βήμα 2: Ενυδάτωση μετά τον ήλιο

* Μετά τη θάλασσα ή την πισίνα, κάνουμε ντους με ένα shower gel που περιέχει καταπραϋντικά συστατικά, ώστε να ενισχύσουμε την άμυνα της επιδερμίδας.
* Σκουπιζόμαστε ταμποναριστά και απλώνουμε πλούσια ποσότητα (μια γεμάτη παλάμη) από ένα θρεπτικό after sun προϊόν ή μια θρεπτική κρέμα σώματος.
* Το βράδυ, μετά τον καθαρισμό του προσώπου, απλώνουμε μια αναπλαστική σύνθεση
που επιδιορθώνει τις φθορές
του ήλιου.
Προτιμάμε τα after sun προϊόντα, γιατί είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν έξτρα θρέψη, ανάπλαση και αντιφλεγμονώδη δράση. Αν, ωστόσο, δεν έχουμε after sun, χρησιμοποιούμε ενυδατικές συνθέσεις με συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία δρουν με παρόμοιο τρόπο. Τέτοια είναι το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το έκκριμα σαλιγκαριού, η αλόη, η καλέντουλα, τα φυσικά λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6, που ενισχύουν τα κυτταρικά τοιχώματα ώστε να συγκρατούν την υγρασία, η προβιταμίνη Β5, το βούτυρο καριτέ και η γλυκερίνη.
Τip: Για άμεση ανακούφιση και δροσιά, φυλάμε το after sun προϊόν ή την ενυδατική κρέμα σώματος στο ψυγείο.

Βήμα 3: Ενίσχυση της παραγωγής μελανίνης

Τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που ονομάζονται καροτενοειδή -μεταξύ αυτών η β-καροτίνη και το λυκοπένιο- ενισχύουν τη φυσική αντοχή της επιδερμίδας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας και της χαρίζουν υγιή λάμψη. Φροντίζουμε, λοιπόν, να καταναλώνουμε καθημερινά 3 μερίδες φρούτων και λαχανικών με κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα, αλλά και σκουροπράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, που αποτελούν πηγές καροτενοειδών.
Επίσης, χρειαζόμαστε σελήνιο (βρίσκεται στα φιστίκια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το σουσάμι, το σιτάρι, τον τόνο, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο), το οποίο μειώνει την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα, καθώς και βιταμίνη Ε (βρίσκεται άφθονη στο ελαιόλαδο), η οποία ενισχύει την αντοχή του δέρματος.

Ο ρόλος του μακιγιάζ

Ακόμα και αν δεν πάμε διακοπές, υπάρχει τρόπος να δείχνουμε ηλιοκαμένες με τη βοήθεια… των μαγικών πινέλων. Η πούδρα τερακότα, οι ελαφριές συνθέσεις με SPF και τα γκλος σε αποχρώσεις εξωτικών φρούτων που κάνουν τα χείλη ζουμερά είναι όλα όσα χρειαζόμαστε. Aν είμαστε αρκετά μαυρισμένες και δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τερακότα, εφαρμόζουμε μια πούδρα λάμψης στο κόκαλο της μύτης, στα ζυγωματικά, στο πιγούνι και στο ντεκολτέ. Το βαρύ μέικ-απ δεν ενδείκνυται τους καλοκαιρινούς μήνες όχι μόνο γιατί λιώνει εξαιτίας της ζέστης, αλλά και επειδή ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε το χρώμα που μας δίνει ο ήλιος και όχι να το καλύψουμε.

Πούδρα τερακότα: Τρόπος εφαρμογής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1. Με ένα φαρδύ πινέλο, απλώνουμε την πούδρα στις περιοχές που μαυρίζουν πιο εύκολα από τον ήλιο, δηλαδή στα ζυγωματικά, τη μύτη και το μέτωπο.
2. Στη συνέχεια, την περνάμε πάνω από τα βλέφαρα για να δώσουμε ζωντάνια στο βλέμμα, αλλά και στο ντεκολτέ για λάμψη.
3. Προσέχουμε να μην υπάρχει έντονη χρωματική αντίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.