Τρως σε ξύλινο πιάτο; Ξανασκέψου το…

Τρως σε ξύλινο πιάτο; Ξανασκέψου το…

Το σερβίρισμα σε ξύλινες επιφάνειες κοπής αποτελεί την τελευταία τάση στα εστιατόρια και ποιος μπορεί να παραπονεθεί, αφού δείχνουν εξαιρετικές στο Instagram; Ο γιατρός σου, να ποιος μπορεί να παραπονεθεί, αφού αυτή η μόδα ίσως εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι άκρως προσεκτικοί όταν γευματίζουν έξω, καθώς «τα ξύλινα πιάτα μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση σε όποιον τρώει από αυτά». Αφορμή ήταν ένα εστιατόριο, το οποίο έλαβε πρόστιμο 67.701$, επειδή σέρβιρε φαγητό σε ανθυγιεινές ξύλινες επιφάνειες, θέτοντας την υγεία των πελατών σε κίνδυνο, σύμφωνα με τον Independent.

Πριν πανικοβληθείς όμως και απαρνηθείς το αγαπημένο σου εστιατόριο, να σου πούμε πως σύμφωνα με τον Οργανισμό Τυποποίησης Τροφίμων, δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ξύλινες επιφάνειες κοπής είναι λιγότερο υγιεινές από τις πλαστικές, με την προϋπόθεση βέβαια ότι καθαρίζονται σωστά μετά τη χρήση. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, πολλά βακτήρια, όπως η σαλμονέλα, δεν επιζούν στις ξύλινες επιφάνειες, ενώ στις πλαστικές όχι μόνο επιζούν, αλλά και πολλαπλασιάζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εμπειρογνώμων, Dean Ο. Cliver, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, υποστηρίζει επίσης ότι στις ξύλινες επιφάνειες, τα βακτήρια βυθίζονται κάτω από την επιφάνεια κοπής, όπου δεν πολλαπλασιάζονται και τελικά πεθαίνουν, ενώ στις πλαστικές ζουν στις χαρακιές και όσο και αν καθαριστούν δεν σκοτώνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.