ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πώς να κρατήσεις τον εαυτό σου ξύπνιο στη δουλειά χωρίς σταγόνα καφεΐνης

Πώς να κρατήσεις τον εαυτό σου ξύπνιο στη δουλειά χωρίς σταγόνα καφεΐνης

Το να κρατηθείς ξύπνια στη δουλειά μπορεί να είναι πραγματικά μία πρόκληση, όταν βαριέσαι, είσαι ταλαιπωρημένη ή όταν δεν έχεις κοιμηθεί καλά. Πριν όμως σηκωθείς για να φτιαξεις ένα ποτήρι καφέ, δοκίμασε αυτούς τους 6 τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις ξύπνια στη δουλειά και να τελειώσεις και όλες τις εκκρεμότητες σου.

1. Αύξησε την έκθεση σου στο φως
Ο εσωτερικός ρυθμός του σώματός σου ρυθμίζεται από την ποσότητα φωτός που λαμβάνεις. Όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεσή σου σε αυτό, τόσο πιο έτοιμη θα νιώσεις. Άνοιξε τα παράθυρα και τις κουρτίνες και άφησε το φως του ήλιου να μπει. Βγες έξω ή κοίτα έξω από το παράθυρο. Ενεργοποίησε όλα τα τεχνητά φώτα στο γραφείο σου ή γύρω από τον χώρο εργασίας σου.

2. Εξάσκησε τα μάτια σου (ή κάνε τους ένα διάλειμμα)
Κούνα τα μάτια σου πάνω και κάτω, δεξιά και αριστερά και διαγώνια. Κλείσε τα σφιχτά και άνοιξε τα και πάλι. Κάνε αυτές τις ασκήσεις αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Αν διαβάζεις και κάθεσαι μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκληθεί κόπωση των ματιών. Κάνε τακτικά διαλείμματα και ανοιγόκλεισε τα για να τα ξεκουράσεις.

Δες και αυτό: Καλοκαίρι και κλειστή φωνή; Δες 5 τρόπους για να απαλλαγείς από τον πόνο & να αναρρώσεις

3. Ξεκίνα μία συζήτηση
Μίλα σε ένα φίλο ή σε μία συνάδελφο. Ανταλλάξτε αστείες ιστορίες. Συζητήστε για θέματα γύρω από την δουλειά, για μία καινούργια ιδέα που σου ήρθε, για θέματα πολιτικής –αν σας ενδιαφέρει- για τις καλοκαιρινές σας διακοπές ή για όποιο άλλο θέμα εσείς θέλετε.

4. Άκου μουσική
Και όταν λέμε μουσική δεν εννοούμε χαλαρωτική ή κάποια μπαλάντα. Εννοούμε μουσική δυνατή, γρήγορη. Αν φυσικά βρίσκεσαι με πολύ κόσμο χρησιμοποίησε τα ακουστικά σου. Αν έχεις ελευθερία κινήσεων μπορείς να τραγουδήσεις, να σφυρίξεις και γενικά να μπεις στο ρυθμό.

5. Φάε ένα καλό πρωινό
Ξεκίνα με το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Φάε κάτι ελαφρύ και υγιεινό: δημητριακά, ψωμί ολικής αλέσεως, φρούτα και γιαούρτι. Ξέχνα τα βαριά πράγματα όπως λουκάνικα, αυγά τηγανιτά ή pancakes.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

6. Πιες πολύ νερό
Κι όταν λέμε πολύ, εννοούμε πολύ. Έχε πάντα δίπλα σου ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι με νερό και πίνε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αφυδάτωση μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ακόμη περισσότερο κουρασμένη και να σου φέρνει υπνηλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.