ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ΕΙΝΑΠ στέλνει σήμα κινδύνου για την έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών στο ΕΣΥ

Η ΕΙΝΑΠ στέλνει σήμα κινδύνου για την έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών στο ΕΣΥ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προειδοποιεί και εκπέμπει κίνδυνο για τις κενές θέσεις στο πιο νευραλγικό κομμάτι του ΕΣΥ, αυτό των ειδικευόμενων γιατρών.

Ακόμη και στα πιο κεντρικά Νοσοκομεία της Αττικής, το 20% των θέσεων ειδικευόμενων είναι κενές και τουλάχιστον το 20% από αυτούς έχει δεχθεί την παράταση της ειδίκευσης. Σε πολλά επαρχιακά νοσοκομεία η κατάσταση ειναι ακόμη πιο οριακή: η έλλειψη ειδικευμένων γιατρών, εξοπλισμού, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού λειτουργούν αποτρεπτικά για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει ειδικότητα.

«Ποιος θα πάει για ειδικότητα στην επαρχία όταν υπάρχουν κλινικές με μόνο ένα ειδικευμένο γιατρό;» ερωτά σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ.

Οι περιπτώσεις των δημόσιων νοσοκομείων που αποκαλύπτει η ΕΙΝΑΠ είναι ενδεικτικές για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Στον «Ευαγγελισμό» υπηρετούν 380 ειδικευόμενοι γιατροί σε σύνολο 455 θέσεων. Οι κενές θέσεις δηλαδή ειναι 75, ωστόσο υπάρχουν τουλάχιστον 95 ειδικευόμενοι γιατροί των οποίων η εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε παράταση ειδικότητας.

Στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» υπάρχουν 321 θέσεις ειδικευομένων και υπηρετούν 291 γιατροί εκ των οποίων οι 60 έχουν δεχθεί την παράταση της ειδικότητας τους. Οι κενές θέσεις ειναι 30.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ΚΑΤ υπηρετούν 108 ειδικευόμενοι γιατροί από τους οποίους οι 45 είναι με παράταση ειδικότητας. Οι κενές θέσεις ειδικευομένων ειναι 90. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από τις 280 θέσεις γιατρών ειναι καλυμμένες οι 235. Οι κενές θέσεις ειναι 45.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.