Οι 7 τροφές που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την τριχόπτωση

Οι 7 τροφές που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την τριχόπτωση

«Οι θύλακες των μαλλιών είναι από τους πιο ενεργούς μεταβολικά και έχει την μεγαλύτερη αλλαγή κυττάρων στο σώμα», αναφέρει Alan J. Bauman, ειδικός στην αποκατάσταση και μεταμόσχευση μαλλιών στη Φλόριντα.

«Η μείωση πρόσληψης πρωτεΐνης, μεταλλικών στοιχείων, απαραίτητων λιπαρών οξέων και βιταμινών μπορεί να οδηγήσει σε ανωμαλίες στην δομή και παραγωγή των ινών της τρίχας, χρωματικές αλλαγές όπως και τριχόπτωση. Η έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνη, κάνει το σώμα να μην παράγει υγιή μαλλιά».

Έτσι, χρειάζεσαι μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, βιταμίνη Α και Β, λιπαρά οξέα Ω3, ψευδάργυρο, σελήνιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D.

Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και στην δημιουργία δυνατών, υγιών μαλλιών, όπως τα διαβάσαμε στο Prevention:

Ξηροί καρποί

Οι θερμίδες και τα υγιή λιπαρά Ω3 και Ω6 βοηθούν στην μείωση της τριχόπτωσης και στην βελτίωση της υγείας των μαλλιών. Αμύγδαλα, καρύδια αλλά και το έλαιο καρύδας είναι φυσικά μαλακτικά για το δέρμα και μαλλιά ενώ ενυδατώνει την τρίχα και την αφήνει λεία. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε.

Στρείδια

Η έλλειψη σιδήρου είναι πολύ συνηθισμένη και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση και αραίωση μαλλιών. Τα οστρακοειδή παρέχουν αρκετό σίδηρο και ψευδάργυρο, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Σπανάκι

Το πράσινο αυτό λαχανικό είναι πλούσιο σε σίδηρο που αποτρέπει την αραίωση μαλλιών. Ακόμη, έχει φολικό οξύ, βιταμίνη Α και C. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την σύνθεση κολλαγόνου και συνδέεται με την κερατίνη.

Γλυκοπατάτα

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6 και Α και απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών. Βοηθά στην παραγωγή σμήγματος και επιταχύνει την ανάπτυξη μαλλιών.

Βοδινό κρέας

Είναι πλούσιο σε Ω3 και σίδηρο, που βοηθούν στην αντιμετώπιση της αραίωσης και της τριχόπτωσης.

Αυγά

Τα αυγά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και βιοτίνης, που είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών. Ακόμη, οι κρόκοι έχουν βιταμίνη D.

Σολομός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως λιπαρό ψάρι παρέχει πρωτεΐνη, βιταμίνη D, Ω3 που τρέφουν το δέρμα και πυκνώνουν το λιπαρό στρώμα γύρω από τους θύλακες των τριχών, κάνοντας τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.