Αυτά είναι τα φρούτα και λαχανικά που μας παχαίνουν

Αυτά είναι τα φρούτα και λαχανικά που μας παχαίνουν

Συνήθως, όταν μιλάμε για σωστή και υγιεινή διατροφή, φρούτα και λαχανικά παίζουν το βασικό ρόλο σε αυτή.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά φρούτα και λαχανικά που έχουν… ύποπτο ρόλο καθώς για διάφορους λόγους όχι μόνο δεν μας αδυνατίζουν, αλλά επιδρούν αρνητικά σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Αυτά είναι:

1. Ο ανανάς: υποτίθεται ότι έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες, ωστόσο, μια κούπα με κομμάτια του περιέχει 16,2 γραμμάρια ζάχαρης, οπότε απαιτείται μέτρο στην κατανάλωσή του.

2. Τα κεράσια: όπως και ο ανανάς τα κεράσια είναι ένα νοστιμότατο σνακ, ωστόσο, μια κούπα περιέχει 17 γραμμάρια ζάχαρης. Και πάλι, κατανάλωση με μέτρο…

3. Το ρόδι: το σπάμε για τύχη την Πρωτοχρονιά και είναι νοστιμότατο. Επίσης, ένα ρόδι περιέχει 37 γραμμάρια ζάχαρης. Προσοχή!

4. Το μάνγκο: φέρνει μια εξωτική αίσθηση στη διατροφή μας και μια κούπα του περιέχει 23 γραμμάρια ζάχαρης.

5. Η πατάτα: τηγανιτή, βραστή, σε σαλάτα, ψητή με τη φλούδα της στη χόβολη -είναι φυσική λιχουδιά. Επίσης, υπάρχουν 36 γραμμάρια υδατανθράκων σε κάθε πατάτα…

6. Η κολοκύθα: η σάρκα της είναι υπέροχη σε πίτες και άλλα φαγητά και η φλούδα της φτιάχνει τέλεια φαναράκια, αλλά ένα φλυτζάνι κολοκύθα περιέχει 21 γραμμάρια υδατάνθρακες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

7. To μεξικάνικο γογγύλι: γνωστό και ως jicama, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά είναι νοστιμότατο ως συνοδευτικό. Κρίμα που μια κούπα jicama περιέχει 10,6 γραμμάρια υδατανδράκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.