ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το αλκοόλ και η αρνητικές του επιπτώσεις στην ανθρώπινη δίαιτα

Το αλκοόλ και η αρνητικές του επιπτώσεις στην ανθρώπινη δίαιτα

Η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, δυστυχώς, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για το σωματικό βάρος.

Και αυτό, γιατί το αλκοόλ, αποτελεί ένα συστατικό που αποδίδει θερμίδες και συγκεκριμένα 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, ποσότητα σχεδόν διπλάσια συγκριτικά με τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες και λίγο χαμηλότερη σε σχέση με το λίπος που αντίστοιχα, προσφέρει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο.

Συνεπώς, όταν καταναλώνουμε ένα αλκοολούχο ποτό, θα πρέπει να συνυπολογίζουμε τις θερμίδες που περιέχει, ειδικότερα όταν προσπαθούμε να πετύχουμε απώλεια βάρους. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, πως η περιεκτικότητα του ποτού σε αλκοόλ αλλά και τα συστατικά που προστίθενται σε αυτό, όπως χυμοί, αναψυκτικά και άλλα, διαφοροποιούν και το συνολικό θερμιδικό του περιεχόμενο.

Έτσι, ένα μικρό ποτήρι (120 mL) κρασί παρέχει περίπου 80-100 θερμίδες, ανάλογα με το αν είναι ξηρό ή γλυκό, ενώ ένα κουτάκι μπύρας (330 ml) γύρω στις 150 θερμίδες. Από την άλλη, τα πιο «δυνατά» ποτά, όπως η βότκα, το ουίσκι, το τζιν, το ρούμι ή το ούζο αποδίδουν 100-120 θερμίδες ανά μερίδα, όταν καταναλώνονται σκέτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην κατανάλωση διαφόρων κοκτέιλ, που συχνά σερβίρονται σε μεγάλα ποτήρια και μπορεί να περιέχουν ποικιλία θερμιδογόνων συστατικών. Ενδεικτικά, η θερμιδική αξία ενός κοκτέιλ ξεκινά από 150-200 θερμίδες αλλά μπορεί να ξεπεράσει και τις 400.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.