ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τρεις τροφές για «δροσερή» αναπνοή

Τρεις τροφές για «δροσερή» αναπνοή

Ένα από τα πιο συνηθισμένα καθημερινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος είναι η κακοσμία του στόματος.

Τις περισσότερες φορές είναι πιο έντονη το πρωί πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας ή φάμε και πιούμε κάτι. Η πρωινή κακοσμία προκαλείται από το σάλιο που στεγνώνει στο στόμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Δείτε παρακάτω τρεις τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε δροσερή και ευχάριστη αναπνοή.

1. Κανέλα

Το αγαπημένο μπαχαρικό περιέχει αιθέρια έλαια που καταπολεμούν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τσίχλες με γεύση κανέλας, βοηθούν να έχετε δροσερή και φρέσκια αναπνοή. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στον καφέ, το μήλα ή το γιαούρτι.

2. Αγγούρι

Λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση της κακής αναπνοής. Το νερό εμποδίζει την ξηροστομία και απομακρύνει τα ανεπιθύμητα υπολείμματα τροφών που μπορεί να μείνουν στο στόμα μετά το γεύμα. Όπως και τα μήλα, προάγουν την παραγωγή σάλιου και ενυδατώνουν τη στοματική κοιλότητα. Ανάλογη δράση με το αγγούρι, έχει και το σέλινο.

3. Γκρέιπφρουτ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που βοηθά στον έλεγχο των βακτηρίων στο στόμα, ενώ παράλληλα καταπολεμά την ουλίτιδα, η οποία είναι αιτία δυσοσμίας του στόματος. Προσπαθείτε να τρώτε καθημερινά εσπεριδοειδή, ώστε να παίρνετε την απαραίτητα ποσότητα βιταμίνης C.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.