ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έρευνα: Ποιο λαχανικό προλαμβάνει την αρθρίτιδα;

Έρευνα: Ποιο λαχανικό προλαμβάνει την αρθρίτιδα;

Δείτε ποιο είναι σύμφωνα με έρευνα το λαχανικό που προλαβαίνει την αρθρίτιδα…

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, μια πάθηση στην οποία η επιφάνεια της άρθρωσης φθείρεται με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσκολία στην κίνηση.

Συνήθως επηρεάζει τα υπέρβαρα άτομα ή εμφανίζεται λόγω παλαιότερου τραυματισμού της άρθρωσης. Σύμφωνα με ευρήματα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο East Anglia η ουσία σουλφοραφάνη, καθυστερεί την καταστροφή του χόνδρου των αρθρώσεων.

Η εν λόγω ουσία βρίσκεται στο μπρόκολο, στα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο.

Οι ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει δοκιμές σε μοντέλα κυττάρων του χόνδρου, σε ιστούς και σε ποντίκια. Τα ευρήματα αναμένεται να βοηθήσουν τόσο τους ασθενείς που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πάθηση όσο και τον υγιή πληθυσμό για προληπτικούς λόγους.

Τα οφέλη του μπρόκολου πάντως δεν περιορίζονται μόνο στην πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας, καθώς περιέχει ουσίες με αντιοξειδωτική δράση που έχουν ευεργετική επίδραση σε πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ισοθειοκυανάτες για παράδειγμα επηρεάζουν τα ηπατικά ένζυμα, μειώνουν το οξειδωτικό στρες και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
Ουσίες που περιέχονται στο μπρόκολο, η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και τα β-καροτεονειδή προστατεύουν την όρασή μας και μειώνουν το κίνδυνο παθήσεων του ματιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.