18 tips που θα «απογειώσουν» τη μαγειρική σου!

18 tips που θα «απογειώσουν» τη μαγειρική σου!

Με αυτά τα 18 βασικά tips που θα βελτιωθείς όσο δεν φαντάζεσαι!

1. Φρόντιζε τα μαχαίρια σου να είναι πάντα ακονισμένα.

mageiriki-1

2. Επένδυσε σε καλά μαγειρικά σκεύη, θα σου δώσουν καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, το μέγεθος μετράει όταν πρόκειται να μαγειρέψεις για πολλά άτομα, γι αυτό φρόντισε να έχεις και πιο μεγάλες κατσαρόλες και ταψιά.

3. Θέλεις να ψιλοκόβεις το κρεμμύδι όπως οι σεφ, με απίστευτη ακρίβεια και ταχύτητα;

ryzi2

4. Το να μη λασπώνεις το ρύζι όταν το βράζεις δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική. Αρκεί να έχεις πάντα στο μυαλό σου την αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι και 2½-3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό.

avgo

5. Αβγό τηγανητό, βραστό ή ποσέ;

gunaika me toursi_252784939

6. Σου αρέσουν τα λαχανικά τουρσί;

MPAHAR_123470683

7. Μην ξεχνάς τα μπαχαρικά! Είναι απαραίτητα για να δίνεις γεύση στο φαγητό σου και μόλις τα δοκιμάσεις και αρχίσεις να πειραματίζεσαι θα φτιάχνεις απίθανα πιάτα που θα ενθουσιάζουν με τη γεύση τους όποιον τα δοκιμάζει.

salates

8. Οι σαλάτες δεν γίνονται μόνο ωμές. Μπορείς να βράσεις ή να ψήσεις τα λαχανικά σου, να τα αρωματίσεις με μπαχαρικά και να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά.

laxanika

9. Επιπλέον, στις σαλάτες σας μην μένεις μόνο στα κλασικά λαχανικά -μαρούλι, λάχανο, ντομάτα, παντζάρια, κλπ-. Δοκίμασε και ρέβες, γογγύλια, κολοκύθα, σελινόριζα. Κι αν δεν σου αρέσει η ιδέα μιας σαλάτας με κολοκύθα, μπορείς πάντα να την κάνεις σούπα ή πουρέ.

kreas-apothikefsi

10. Μην αγοράζεις μόνο ό,τι θέλεις να μαγειρέψεις εκείνη τη στιγμή. Φρόντισε να γεμίζεις το ψυγείο με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, την κατάψυξη με κρέας και τα ντουλάπια με ρύζι, μακαρόνια, κλπ, για να μπορείς να μαγειρεύεις φρέσκια πιάτα ανά πάσα στιγμή.

11. Μην φοβάσαι τους πειραματισμούς στην μαγειρική. Καμιά φορά, ακόμη και από τα λάθη μπορεί να προκύψουν σπουδαία πιάτα!

12. Ήξερες ότι στο κόκκινο κρασί μπορείς να βράσεις μακαρόνια; Δοκίμασε το, θα σου αρέσουν πολύ!

13. Για τις δύσκολες μέρες, που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις ή όταν έρχονται φίλοι ξαφνικά στο σπίτι, φρόντισε να έχεις κάποιες σχεδόν έτοιμες λύσεις στην κατάψυξη, όπως μπιφτέκια και πίτες που θα έχεις φτιάξει εσύ φυσικά!

psomi

14. Για να μην πεις το ψωμί ψωμάκι και να μην αγοράζεις συνέχεια από τον φούρνο, ζύμωσε το ψωμί σου. Δεν είναι όσο δύσκολο νομίζεις.

15. Να δοκιμάζεις πάντα το φαγητό πριν το σερβίρεις στα πιάτα. Έτσι θα ξέρεις αν έχει πετύχει στη γεύση κι αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.

thalassina_259179785

16. Αν σου αρέσουν τα ψάρια και τα θαλασσινά, μην μένεις μόνο στις κονσέρβες ή την κλασική τριάδα σολομός-γλώσσα-τσιπούρα. Στην ψαραγορά αλλά και στο ιχθυοπωλείο του supermarket θα βρεις πολλές νόστιμες προτάσεις.

17. Πέρα από το supermarket, κάνε μια βόλτα και από τα μπακάλικα και τα delicatessens. Εκεί θα βρεις νόστιμα εδέσματα που θα απογειώσουν γευστικά τα πιάτα σου.

marmelades 2 olivemagazinegr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

18. Και για το τέλος, κάτι γλυκό. Οι μαρμελάδες είναι ένα κι ένα για να ξεκινάς τη μέρα σου. Έχεις δοκιμάσεις ποτέ να φτιάξεις με τα χεράκια σου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.