Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων προειδοποιεί για την σοκολάτα που «σνιφάρεται» (φωτό)

Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων προειδοποιεί για την σοκολάτα που «σνιφάρεται» (φωτό)

Στη μεγάλη λίστα, του πειραματισμού και της εφηβείας προστίθεται η «σνιφαριστή» σοκολάτα.

Ο αμερικανός ΕΟΦ (FDA) εξέδωσε μια ανακοίνωση κατά της Coco Loko, μιας εταιρίας που έχει ρίξει στην αγορά σκόνη σοκολάτας για τη… μύτη, την οποία κατηγορεί ο FDA πως «προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό στα παράνομα ναρκωτικά του δρόμου και τα προϊόντα, όπως επισημαίνονται και διατίθενται στο εμπόριο, μπορεί να εγείρουν ανησυχίες για την ασφάλεια».

Σχετική επιτροπή της Γερουσίας είχε ζητήσει τον Ιούλιο από τον FDA να ελέγξει αυτά τα προϊόντα, τα οποία προωθούνται ούτε λίγο ούτε πολύ ως φαρμακευτικές ουσίες με ευεργετικά αποτελέσματα, χωρίς να έχουν φυσικά καμία τέτοια ιδιότητα.

Η σνιφαριστή σκόνη σοκολάτας δεν είναι παίξε-γέλασε, μας λέει ο FDA, καθώς «έχει πολύ αληθινές συνέπειες».

Η σκόνη της Coco Loko μιμείται τη χρήση κοκαΐνης, πραγματικά ναρκωτικά δηλαδή, αν και δεν είναι μόνο αυτό το κακό, καθώς μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στις φωνητικές χορδές, φράξιμο των αναπνευστικών οδών, ακόμα και άσθμα, σύμφωνα πάντα με τον FDΑ, που καλεί την εταιρία να του απαντήσει στις κατηγορίες, αλλιώς θα αποσύρει το προϊόν από τα ράφια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νέες εποχές, νέα ήθη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.