Αυτά τα 10 tips μαγειρικής θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση!

Αυτά τα 10 tips μαγειρικής θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση!
Αυτά τα τιπς σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια!
1. Αν ξεμείνατε από ζάχαρη
Πολτοποιήστε ένα ψημένο μήλο και λύσατε το πρόβλημα
2. Νούντλς από κολοκυθάκια (zoodles)
Είναι πιο υγιεινά από τα ζυμαρικά και ιδανικά για δίαιτα. Χρησιμοποιείστε έναν παρόμοιο κόφτη και δημιουργείστε νόστιμα πιάτα.

3. Πως δεν θα χυθεί το νερό που έβρασε;
Όσο βράζει το νερό, τοποθετήστε ένα ξύλινο κουτάλι κατά μήκος της κατσαρόλας. Αυτό κρατάει το νερό απ’ το να ξεχειλίσει.

4. Ξυλάκι γιαούρτι
Αγοράστε ένα πακέτο γιαουρτάκια, τοποθετήστε ξυλάκια για παγωτό στις κλειστές συσκευασίες γιαουρτιού και βάλτε τα να παγώσουν. Θα έχετε τα πιο εύκολα, πιο υγιεινά παγωτά ξυλάκια.
5. Πώς να μάθετε εάν ένα αυγό είναι φρέσκο
Εάν δεν είστε σίγουροι αν τα αυγά σας είναι ακόμα καλά, χρησιμοποιείστε αυτό το εύκολο τέχνασμα! Βάλτε το αυγό στο νερό. Εάν το αυγό βουλιάζει, είναι πολύ φρέσκο. Εάν το ένα άκρο του αυγού επιπλέει ελαφρώς, τότε είναι ακόμα καλό, αλλά όχι τόσο φρέσκο. Εάν το αυγό επιπλέει, είναι χαλασμένο και δεν πρέπει να καταναλωθεί.
6. Φρέσκα Βότανα σε παγάκι ελαιόλαδου
Μην αφήνετε τα φρέσκα μυρωδικά να πάνε χαμένα Ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο. Όταν θα χρειαστείτε ξανά βότανα, δεν θα χρειαστεί να πάτε να αγοράσετε. Βγάλτε το παγάκι σας απ’την κατάψυξη και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Αποφύγετε όμως το σκόρδο αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο. Το σκόρδο περιέχει τα βακτήρια Clostridium botulinum που αναπτύσονται σε λάδι.
7. Κόψτε τροφές με νήμα
Χρησιμοποιήστε άοσμο οδοντικό νήμα για να κόψετε μαλακές τροφές, όπως τα κέικ και τα τυριά.
8. Διατηρείστε φρέσκο το μαρούλι και τα λαχανικά για σαλάτα
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλύνετε, στεγνώστε τα και χωρίστε τα σε μερίδες μέσα σε πλαστικές σακούλες. Φυσήξτε μέσα και κλείστε τις καλά. Θα διαρκέσουν περισσότερο και εσείς θα έχετε ήδη μοιρασμένη σαλάτα κι έτοιμη για σερβίρισμα. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά όταν τα βάζετε σε σακουλάκια.

9. Κατεψυγμένα Σταφύλια
Για να διατηρήσετε το κρασί σας δροσερό, χωρίς χάσει τίποτα από τη γεύση και το άρωμά του, βάλτε στα ποτήρια σταφύλια κατευθείαν απ’ την κατάψυξη. Λευκά σταφύλια για το λευκό κρασί και κόκκινα σταφύλια για το κόκκινο κρασί.
10. Χυμώδη λεμόνια
Πριν κόψετε τα λεμόνια και τα λάιμ, κυλήστε τα στον πάγκο με την παλάμη σας, εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση. Αυτό θα τα κάνει πιο ζουμερά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.