ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αν έχεις πρόβλημα με ακμή καλύτερα να προσέξεις αυτές τις τροφές!

Αν έχεις πρόβλημα με ακμή καλύτερα να προσέξεις αυτές τις τροφές!

Υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να βλάψουν και να χειροτερέψουν την κατάσταση της επιδερμίδας; Πολλά άτομα ακολουθούν διάφορες μεθόδους για να προστατεύσουν το δέρμα τους, είτε κόβοντας την ζάχαρη ή τις σοκολάτες κτλ.

Είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων στην επιστημονική κοινότητα και την κοινότητα ευεξίας. Η δερματολόγος Laurel Geraghty, δίνει απαντήσεις.

Η Geraghty λέει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη διατροφή και το δέρμα – με κάποιες επιφυλάξεις: «Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα υποδηλώνουν ότι αυτό που ονομάζεται «δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη» θα μπορούσε στην πραγματικότητα να επιδεινώσει την ακμή στους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε αυτήν».

Οπως αναφέρει το Women’s Health, μια δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη περιέχει πολλούς απλούς υδατάνθρακες (όπως το λευκό ρύζι, τα ζυμαρικά και το ψωμί). Επειδή αυτοί οι υδατάνθρακες είναι ήδη αρκετά κοντά στη ζάχαρη, το σώμα δεν απαιτεί πολλή ενέργεια για να τα επεξεργαστεί, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα έχουν αυτό το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα που είναι επιρρεπής στην ακμή, αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση πολλών από αυτά τα τρόφιμα, μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωσή της.

Όσον αφορά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η Geraghty επισημαίνει την ύπαρξη κάποιων ενδείξεων, που υποδηλώνουν ότι ορισμένοι τύποι γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα δέρματα επιρρεπή στην ακμή. Οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το αποβουτυρωμένο γάλα μπορεί να είναι χειρότερο για το δέρμα από το γάλα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ωστόσο, οι δερματολόγοι δε συστήνουν σε κανέναν να αλλάξει δραματικά την ποσότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων που καταναλώνει μόνο λόγω του δέρματός του, καθώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες, απαραίτητες ειδικά στις νέες γυναίκες.

Λάβετε υπόψη ότι και οι δύο αυτές τροφές φαίνεται ότι επηρεάζουν αρνητικά μόνο τους ανθρώπους που έχουν ήδη προβλήματα με την ακμή. Αν δεν έχετε καθόλου ακμή, μη κόψετε αυτές τις τροφές για χάρη του δέρματός σας. «Αν είστε από τους ανθρώπους με τάσεις ακμής, είναι καλή ιδέα να υιοθετήσετε μια από αυτές τις δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, για να βοηθήσετε το δέρμα σας, καθώς επίσης και να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα πράγμα για το οποίο σίγουρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε είναι η γλουτένη. «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να με έπεισε ότι η γλουτένη έχει κάποια σχέση με την ακμή», υπογράμμισε η δερματολόγος. «Έτσι, αν σας αρέσει η γλουτένη, μη τη στερηθείτε!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.