Γιατί μας πιάνει η λεγόμενη «βραδινή λιγούρα»;

Γιατί μας πιάνει η λεγόμενη «βραδινή λιγούρα»;

Υπάρχει κανείς που να μην ενέδωσε στη βραδινή λιγούρα για μία πίτσα, μία μακαρονάδα ή ένα καλό ψητό;

Ας είμαστε ειλικρινείς… Κανείς! Όλοι, μα όλοι όμως, έχουμε παρασυρθεί. Όμως δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε άβολα, ούτε ενοχή. Και αυτό διότι την ευθύνη για τη βραδινή βουλιμία φέρει η λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και ειδικότερα μία ορμόνη.

Επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι η βραδινή βουλιμία δεν είναι μία τυχαία κατάσταση, ούτε βρίσκεται σε συνάρτηση με το… αδύναμο του χαρακτήρα. Αποτελεί μία φυσική διαδικασία του ανθρώπινου οργανισμού και δη της βιολογίας του ανθρώπινου σώματος. Με απλά λόγια, το βράδυ αυξάνεται η ορμόνη της… πείνας και μειώνεται η ορμόνη του… κορεσμού. Συνέπεια της φυσικής αυτής διαδικασίας, είναι ο άνθρωπος να πεινά περισσότερο το βράδυ.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity και αφορούσε το πώς οι ώρες της ημέρας επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου. Στην έρευνα του ohns Hopkins University of Medicine συμμετείχαν άντρες και γυναίκες από 18 έως 50 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της έρευνας, ο άνθρωπος που αγχώνεται να ολοκληρώσει τα γεύματά του από νωρίς το απόγευμα, ρισκάρει με την υγεία του. Το στρες που προκαλείται από τον αγώνα ενός ατόμου να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες πριν… πέσει το φως της ημέρας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα καλείται να επεξεργαστεί τροφές σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα, επιβαρύνει τον οργανισμό και έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή των λεγόμενων «κακών» ορμονών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.