Oι συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις κιλά!

Oι συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις κιλά!

Σπουδαία αποτελέσματα μπορούν να έρθουν απλά και μόνο από μικρές, αλλά έξυπνες αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Ο κανόνας αυτός μπορεί να εφαρμοστεί και στο αδυνάτισμα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου πρόσφατα αποκάλυψε τις συνήθειες όσων χάνουν επιτυχώς βάρος και εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε παραπάνω.

Θέτουν μικρούς στόχους
Εάν από την αρχή έχεις στο νου σου ότι στόχος σου είναι να χάσεις 30 κιλά, τότε ποτέ δεν πρόκειται να τα καταφέρεις, γιατί συνέχεια θα απογοητεύεσαι κάθε φορά που θα ανεβαίνεις στη ζυγαριά. Ξέρεις τι στόχο θα πρέπει να έχεις; Να τρέξεις για ένα τέταρτο κάθε μέρα για μία βδομάδα. Και την επόμενη για μισή ώρα κλπ. Έτσι όχι μόνο θα παίρνεις ευχαρίστηση που θα πετυχαίνεις τους στόχους σου, αλλά θα χάνεις και βάρος στο μεταξύ. “Εάν οι στόχοι σου είναι υπερβολικά φιλόδοξοι και αυθαίρετοι, ίσως να αιθανθείς “πνιγμένος” και να αρχίσεις να παρεκλύνεις από το πρόγραμμά σου”, γράφει στο δελτίο τύπου το Ινστιτούτο. “Θέσε συγκεκριμένους και μετρήσιμους που θα σε βοηθήσουν να τους πετύχεις κατά τη διάρκεια της ημέρας”.

Καταναλώνουν λαχανικά
Είτε σου αρέσει, είτε όχι, η αλήθεια είναι μία: Τα λαχανικά είναι ό,τι πιο θρεπτικό μπορείς να καταναλώσεις. Εάν δεν έχεις συνηθίσει να τα τρως, ξεκίνησε προσθέτωντας ένα σε κάθε γεύμα σου. Σιγά σιγά θα αρχίσεις να τα συνηθίζεις και να αυξάνεις την ποσότητά τους. Εκτός από το ότι γεμίζουν τον οργανισμό σου με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, το καλό με τα λαχανικά είναι ότι μπορείς να φας όση ποσότητα θέλεις και να χορτάσεις χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά. “Αντί να αρνηθείς στον εαυτό σου τα φαγητά που αγαπάς, προσπάθησε να τα αντικαταστήσεις με άλλα θρεπτικά και υγιεινά. Γεμίζοντας το πιάτο σου με λαχανικά, χορταίνεις ενώ φροντίζεις τη γραμμή σου”, αναφέρει το δελτίο τύπου.

Κινούνται
Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση βοηθά με το αδυνάτισμα. Δεν είναι όμως ανάγκη να έχεις συνδρομή στο γυμναστήριο για να δεις αποτελέσματα. Μπορείς πολύ απλά να επιλέγεις τις σκάλες, αντί για το ασανσέρ, να διανύεις με τα πόδια κοντινές αποστάσεις, να κάνεις ασκήσεις πιλάτες από βίντεο στο youtube ή να περπατάς για είκοσι λεπτά κάθε μέρα στο τετράγωνο.

Δεν πίνουν τις θερμίδες τους
Έχεις αδυναμία στα αναψυκτικά ή το αλκοόλ; Καιρός να ξανασκεφτείς που “σπαταλάς” τις θερμίδες σου. “Τα ροφήματα αυτού του είδους προσθέτουν επιπλέον θερμίδες, χωρίς να περιέχουν θρεπτικά συστατικά. Αντικατέστησέ τα με νερό ή με άλλα ροφήματα που δεν περιέχουν θερμίδες και είναι σίγουρο ότι θα γλιτώσεις 100-300 θερμίδες κάθε μέρα. Επιπλέον, το αλκοόλ είναι συνδεδεμένο με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου”, υποστηρίζει το Ινστιτούτο.

Επιλέγουν τα σωστά σνακ
Δεν είναι ανάγκη να κόψεις τα σνακ. Πρέπει όμως να μάθεις να επιλέγεις τα σωστά. Απόφυγε τις μπάρες δημητριακών, τις σοκολάτες και τα κράκερς και επίλεξε ένα πιάτο με λαχανικά και χούμους ή ένα μήλο με φυστικοβούτυρο. Αυτά όχι μόνο θα σε χορτάσουν, αλλά θα σε βοηθήσουν να κάνεις και καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνδυάζουν την αερόβια γυμναστική με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης
Ο συνδυασμός αυτός είναι που εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα. Η αερόβια άσκηση θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να κάψεις λίπος, ενώ οι ασκήσεις ενδυνάμωσης να χτίσεις μύες. “Είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπάρχει ποικιλία στο πρόγραμμα γυμναστικής σου και να αποφύγεις τους τραυματισμούς”, αναφέρει το Ινστιτούτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.