ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δημιουργείται εμβόλιο κατά του καρκίνου από γενετικά τροποποιημένο ιό του έρπη

Δημιουργείται εμβόλιο κατά του καρκίνου από γενετικά τροποποιημένο ιό του έρπη

Σε εμβόλιο κατά του καρκίνου στοχεύουν να εξελίξουν οι επιστήμονες έναν γενετικά τροποποιημένο ιό του έρπη, οποίος σήμερα χρησιμοποιείται ως φάρμακο κατά του μελανώματος. Το φάρμακο αυτό, που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά, χορηγείται ενέσιμα τοπικά και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, ενώ παράλληλα ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς εναντίον των όγκων.

Τα παραπάνω αναφέρει ο αντιπρόεδρος Έρευνας και Τεχνολογίας και Οικονομικής Ανάπτυξης στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα, καθηγητής Κωνσταντίνος Κούσουλας, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία του συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2017.

«Μια μεγάλη εταιρεία έχει βγάλει ήδη ένα προϊόν στην αγορά, που είναι ο ερπητοϊος τύπου 1 και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των μελανωμάτων. Συνήθως, αυτό που γίνεται, είναι ότι καταστρέφει μερικώς τα μελανώματα. Καθώς καταστρέφεται το μελάνωμα, το αμυντικό σύστημα αναγνωρίζει τα κατεστραμμένα αυτά κύτταρα και μπορεί και να εξαλείψει καρκινώματα τα οποία μπορεί να έχουν κάνει μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματος. Δηλαδή, γίνεται ένας τύπος εμβολιασμού.

Εμείς έχουμε φτιάξει έναν παρόμοιο ερπητοϊό, ο οποίος πιστεύω ότι είναι δέκα φορές καλύτερος, γιατί μπορεί να πολλαπλασιαστεί πολύ πιο εύκολα και επίσης μπορεί να ενεργοποιήσει το αμυντικό σύστημα ίσως και σε ποσοστό 10-20 φορές μεγαλύτερο απ΄ ότι αυτό το προϊόν που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.