Πάθηση-μυστήριο από τη συχνή χρήση κάνναβης

Πάθηση-μυστήριο από τη συχνή χρήση κάνναβης

Την ίδια στιγμή που η συζήτηση περί νομιμοποίησης της κάνναβης για φαρμακευτική χρήση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, έρχεται μια είδηση που βάζει ξανά σε σκέψεις το κατά πόσο είναι ασφαλής η χρήση της.

Σύμφωνα με ιατρούς στις ΗΠΑ, η βαριά χρήση της κάνναβης έχει συνδεθεί με μια σπάνια και χρόνια πάθηση: Το Σύνδρομο υπερευαισθησίας των κανναβινοειδών.

Όπως μεταδίδει η Medical Daily, οι μονάδες των Επειγόντων περιστατικών δέχονται ολοένα και περισσότερους ασθενείς με την πάθηση αυτή, η οποία έχει ως συμπτώματα τον έντονο πόνο στο στομάχι και τα βίαια εμετικά επεισόδια

Αν και οι γιατροί δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την πάθηση (δεν υπάρχουν σχετικά ιατρικά τεστ) αυτή παρατηρήθηκε συχνότερα σε άτομα που κάνουν τακτικά χρήση μαριχουάνασς.

Σύμφωνα με τον γιατρό Ρονίτ Λεβ, ο οποίος μίλησε στο NBC, τουλάχιστον ένας ασθενής την ημέρα στο νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο παρουσιάζει τα παραπάνω συμπτώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γιατροί αναζητούν τώρα την ακριβή αιτία πίσω από την πάθηση ωστόσο εικάζεται ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που η μαριχουάνα αλληλεπιδρά με το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.