ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αίθουσες για ενέσιμη χορήγηση ναρκωτικών στην Πορτογαλία

Αίθουσες για ενέσιμη χορήγηση ναρκωτικών στην Πορτογαλία

Τις πρώτες αίθουσες με στόχο την ενέσιμη χορήγηση ναρκωτικών θα δημιουργήσει η Πορτογαλία, ώστε να προσφέρει ουσιώδη βοήθεια στους τοξικομανείς, που έχουν υποτροπιάσει.

Πιστή στο μότο της «να θεραπεύει μάλλον παρά να τιμωρεί», η χώρα της Ιβηρικής έχει εδώ και μια εικοσαετία αποποινικοποιήσει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η απόφαση αυτή αποτελεί «ένα βήμα παραπάνω στο πλαίσιο μιας πολιτικής που έχει στεφθεί με επιτυχία και η οποία έγκειται στο να βλέπουμε τους τοξικομανείς όχι ως εγκληματίες, αλλά ως ανθρώπινα όντα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», δήλωσε σήμερα εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο δήμαρχος της Λισαβόνας, ο σοσιαλιστής Φερνάντο Μεντίνα, στη διάρκεια της παρουσίασης αυτών των «προγραμμάτων χρήσης με επίβλεψη».

Από τα τέλη του 2018 μέχρι τις αρχές του 2019, δύο σταθερές εγκαταστάσεις και μια κινητή μονάδα θα δημιουργηθούν σε συνοικίες της πορτογαλικής πρωτεύουσας όπου καταναλωτές κάνουν χρήση ναρκωτικών με ένεση μέσα στον δρόμο, σε συνθήκες ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία τους.

Παρά τα «συνολικά θετικά» αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόσθηκαν μετά την αποποινικοποίηση του 2001, «διαπιστώνουμε μια νέα άνοδο της κατανάλωσης στους κόλπους ενός ιδιαίτερα ευάλωτου τμήματος του πληθυσμού», εξηγεί ο Ζοάο Γκουλάο, πρόεδρος της Υπηρεσίας Παρέμβασης στις Συμπεριφορές Εθισμού και τις Εξαρτήσεις (SICAD), που επιβλέπει την πολιτική του αγώνα κατά της τοξικομανίας στην Πορτογαλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρόκειται κυρίως για πρώην καταναλωτές ηρωίνης που υποτροπίασαν στη διάρκεια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», που ακολούθησε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2011, προκαλώντας κυρίως ποσοστό ανεργίας ρεκόρ, διευκρινίζει, όπως μεταδίδει το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.