Φάρμακο 2 σε 1: Χρησιμοποιήθηκε κατά της οστεοπόρωσης, θεραπεύει και τη φαλάκρα

Φάρμακο 2 σε 1: Χρησιμοποιήθηκε κατά της οστεοπόρωσης, θεραπεύει και τη φαλάκρα

Διπλή χρησιμότητα ανακαλύφθηκε, ότι έχει ένα φάρμακο, το οποίο αρχικά προοριζόταν για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης αλλά στην πορεία και κατόπιν ευρημάτων θεωρείται αποτελεσματικό και κατά της φαλάκρας.

Έως σήμερα υπάρχουν μόνο δύο φάρμακα, το minoxidil (Rogaine) για άνδρες και γυναίκες και το finasteride (Propecia, Proscar) μόνο για άνδρες, τα οποία θεραπεύουν την φαλάκρα. Όμως και τα δύο έχουν παρενέργειες, ενώ συχνά τα αποτελέσματά τους δεν είναι ικανοποιητικά, με συνέπεια όχι σπάνια να χρειάζεται εμφύτευση τριχών, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νέιθαν Χοκσόου του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας PLoS Biology, σύμφωνα με το BBC, ανακάλυψαν στο εργαστήριό τους ότι το φάρμακο WAY-316606, που αρχικά αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει την απώλεια οστικής μάζας λόγω οστεροπόρωσης, αναστέλλει τη δράση της πρωτεΐνης SFRP1, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των τριχών στους θύλακες του δέρματος του κεφαλιού τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κάποια μέρα μπορεί το φάρμακο αυτό να κάνει πραγματικά τη διαφορά για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την απώλεια των τριχών τους» δήλωσε ο Χόκσοου. Όμως, οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζονται προηγουμένως κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθεί ότι το φάρμακο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στην περίπτωση της φαλάκρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.