Σε Βόρειες χώρες αυξήθηκαν οι συνταγές αντικαταθλιπτικών φαρμάκων για παιδιά

Σε Βόρειες χώρες αυξήθηκαν οι συνταγές αντικαταθλιπτικών φαρμάκων για παιδιά

Όπως φανερώνουν στοιχεία από το BBC στις χώρες της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας έχει παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό των συνταγών για αντικαταθλιπτικά φάρμακα που χορηγούνται σε παιδιά.

Για την ακρίβεια στην Αγγλία έχει σημειωθεί αύξηση 15% στις συνταγές, στη Σκωτία αύξηση 10% και στην Βόρεια Ιρλανδία έχει ανέβει το ποσοστό κατά 6%. Συνολικά, συνταγογραφήθηκαν 950.000 συνταγές για παιδιά από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2018.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως αυτή η αύξηση οφείλεται σε καθυστερήσεις των ειδικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας να παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα σε παιδιά με ψυχικά νοσήματα.Ακόμα, σημειώνουν πως αγωγή αντικαταθλιπτικών θα πρέπει να χορηγείται μόνο υπό στενή επίβλεψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αύξηση έχει σημειωθεί σε πολύ νεαρές ηλικίες, δηλαδή σε παιδιά έως 12 ετών, καθώς σε αυτές τις ηλικίες το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 24%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.