Αυτά είναι τα οφέλη του ήλιου στην υγεία μας

Αυτά είναι τα οφέλη του ήλιου στην υγεία μας

Παρόλο που πολλοί δερματολόγοι προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιο στην επιδερμίδα μας, πρέπει να ξέρουμε και τςι ευεργετικές ιδιότητες του καθώς είναι αρκετές και κάνουν καλό.

Ο καθαρός αέρας και το φως μας δίνουν μια καλή δόση της βιταμίνης D, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Εκτός, όμως, από η «βιταμίνη του ήλιου» είναι πολύτιμη. Το δέρμα φαίνεται καλύτερο, τα κόκαλά μας δυναμώνουν και μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα» για τον διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Παράλληλα, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κάτι που σημαίνει πως έχουμε λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό, βέβαια, που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο δεν κάνει καλό, με την προστασία να είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να βάζετε αλλά και να ανανεώνετε το αντηλιακό σας, όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.