Ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνετε μέσα στη θάλασσα;

Ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνετε μέσα στη θάλασσα;

Ποια τα οφέλη των ασκήσεων μέσα στη θάλασσα και ποια η σειρά που πρέπει να ακολουθούμε για πιο σωστά αποτελέσματα;

Όταν είμαστε μέσα στο νερό, ανάλογα με το πόσο βαθιά είμαστε σε αυτό, μας ασκούνται διαφορετικοί τύποι δυνάμεων. Οι δυνάμεις αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντίσταση και υπό αυτή την έννοια κάθε κίνηση που κάνουμε μέσα στο νερό είναι ένα είδος άσκησης με αντίσταση.Μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό και να εκτελέσουμε μια σειρά από ασκήσεις μέσα στην θάλασσα, για καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση.

Τα οφέλη της άσκησης μέσα στο νερό

Πολύ μικρή πιθανότητα τραυματισμού
Οι ασκήσεις επιφέρουν αυξημένη καρδιοαναπνευστική δράση
Οι περισσότερες ασκήσεις κάνουν καλό και στις αρθρώσεις
Καίμε πολλές θερμίδες
Αύξηση του βασικού σας μεταβολικού ρυθμού (δηλαδή σε κατάσταση ηρεμίας)
Συνιστάται να ξεκινήσετε όλες τις ασκήσεις με μια γενική προθέρμανση (10 λεπτά είναι μια χαρά). Επίσης, πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας γιατρό προτού κάνετε οποιαδήποτε άσκηση, σε περίπτωση που συντρέχει κάποιος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Τρέξιμο στο νερό

Μπείτε στην θάλασσα μέχρι λίγο πάνω από το γόνατο και αρχίστε να τρέχετε με ελαφρύ αλλά σταθερό ρυθμό. Θα δείτε ότι η αντίσταση από το νερό είναι διττή: και προς τα κάτω, αλλά και προς τα πίσω. Αυτή η αντίσταση προκύπτει από τον τρόπο που ένα ρευστό ασκεί πίεση στο μπροστινό ή πίσω μέρος ενός αντικειμένου που περνά μέσα από αυτό.

Τρέξτε με ένταση 60% έως 80% της μέγιστης ταχύτητάς σας για 10 μέτρα
Μετά, σταματήστε για ένα λεπτό και επαναλάβετε τέσσερις φορές
Κολύμπι με κλειστές γροθιές

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να κολυμπήσετε ελεύθερα αλλά οι παλάμες σας να είναι κλειστές γροθιές
Μπορείτε να ξεκινήσετε καλύπτοντας μια απόσταση 10-12 μέτρων, στο 70% έως 85% της μέγιστης ταχύτητάς σας
Μετά σταματήστε για ένα λεπτό και επαναλάβετε έξι φορές
Καθίσματα σε ρυθμό “ένα, ένα, δύο”

Μπείτε στο νερό μέχρι την μέση και κάντε καθίσματα ¾ (τριών τετάρτων), δηλαδή μέχρι οι μηροί σας να έρχονται σχεδόν παράλληλα με τον βυθό, και στη συνέχεια πηδήξτε με το ένα πόδι όσο πιο ψηλά μπορείτε
Κάντε παύση για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε με το άλλο πόδι σας
Κάντε δεύτερη παύση και στη συνέχεια κάντε το άλμα και με τα δύο πόδια
Επαναλάβετε 8- 10 φορές

Άσκηση για να επιπλέετε

Αυτή είναι μία άσκηση που πρέπει να γίνει σε βάθος που δεν πατάτε στον βυθό. Σκοπός είναι να επιπλεύσετε, αλλά το νερό θα πρέπει να φτάνει το πολύ μέχρι το στήθος σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βάλτε ένα “σημάδι” στο στήθος σας και φανταστείτε ότι θα πρέπει αυτό το σημάδι να μην πέσει ποτέ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας
Πρέπει να παραμείνετε σε θέση να επιπλέετε με αυτό τον τρόπο για τουλάχιστον ένα λεπτό, αλλά γενικά για όσο περισσότερο μπορείτε
Στην συνέχεια ξεκουραστείτε για ένα λεπτό και κάντε 5 σετ των 4 επαναλήψεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.