Γιατί δεν πρέπει να κάθεστε σταυροπόδι; (βίντεο)

Γιατί δεν πρέπει να κάθεστε σταυροπόδι; (βίντεο)

Οι πιο συνήθεις φράσεις μίας μητέρας όταν μας έβλεπαν να καμπουριάζουμε πάνω στο γραφείο του δωμάτίου μας ή να στεκόμαστε με λόρδωση δεν ήταν άλλες από… «Μην καμπουριάζεις!», «Παιδί μου στάσου ίσια!».

Η στάση που έχουμε είναι πολύ σημαντική για τη μελλοντική διάπλαση και συνολική εξωτερική μας εικόνα. Και δεν εννοούμε μόνο όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται στην ανάπτυξη, αλλά και στην μετέπειτα πορεία της ζωής του.

Φυσικά, εκτός από την σωστή στάση του σώματος όταν είστε όρθιες, σημαντικό ρόλο παίζει και η στάση του σώματος όταν κάθεστε. Εδω τα κριτήρια αφορούν τόσο τη διαμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, όσο και την αισθητική εικόνα των μηρών σας! Τι εννοούμε;

Θα σας πούμε μια λέξη: «Ευρυαγγείες». Ναι, μιλάμε γι’ αυτά τα κοκκινομωβ σημάδια που μπορεί να έχετε ακούσει να τα αποκαλούν και «φλεβάκια» και που εξαπλώνονται πάνω στους μηρούς σαν ιστοί αράχνης διαταράσσοντας την ομοιόμορφη εικόνα του ποδιού.

Η βασική αιτία εμφάνισης τους είναι η (καταραμένη) κληρονομικότητα, αλλά μπορεί να οφείλονται και σε ορμονικές μεταβολές (π.χ. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εμμήνου ρύσεως, της λήψης αντισυλληπτικών, της εμμηνόπαυσης). Τι σχέση όμως έχουν με το να κάθεστε σταυροπόδι;

Αν έχετε ήδη ευρυαγγείες, δυστυχώς, μεγάλη (αν δεν έχετε, δεν κινδυνεύετε). Το να κάθεστε επανειλημμένα και για μεγάλες χρονικές περιόδους με τα πόδια σταυρωμένα μπορεί να εντείνει το πρόβλημα. Δηλαδή το χρώμα, την έκταση και τη φύση των ευρυαγγειών που ήδη υπάρχουν στα πόδια σας.

Επιπλέον επιβαρυντικό ρόλο παίζουν η παρατεταμένη ορθοστασία ή καθιστική στάση, τα περιττά κιλά, το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής άσκησης, αλλά και η έκθεση στον ήλιο.

Μπορεί λοιπόν το «σταυροπόδι» να είναι αρκετά βολική (και σε ορισμένες περιπτώσεις, σέξι) στάση για να καθίσετε, αλλά αν το τίμημα της είναι τόσο υψηλό, καλύτερα να την περιορίσετε.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.