Αυτό παθαίνει το σώμα μας όταν παραλείπουμε τον πρωινό μας καφέ!

Αυτό παθαίνει το σώμα μας όταν παραλείπουμε τον πρωινό μας καφέ!

Όλοι απολαμβάνουμε έναν ωραίο καφέ το πρωί για να ”ξυπνήσουμε”. Τι συμβαίνι όμως αν τον παραλέιψουμε;

Οι διάφορες αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η στέρηση δεν είναι ιδέα σου αλλά πέρα για πέρα πραγματικές, σύμφωνα με τον Μάικλ Κούχαρ, καθηγητή νευροφαρμακολογίας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Έμορι.

Όπως επισημαίνει ο ειδικός, ο καφές, χάρη στην καφεΐνη που περιέχει, παρέχει τόνωση και ενισχύει τα επίπεδα εγρήγορσης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ένα αίσθημα ευφορίας. Έτσι, αν ο οργανισμός έχει συνηθίσει την επίδρασή του και ξαφνικά τον στερηθεί παρατηρείται πτώση στα επίπεδα ενέργειας, νευρικότητα και κακή διάθεση.

Η αποχή από την κατανάλωση καφέ δεν αποκλείεται επίσης να προκαλέσει πονοκέφαλο ή και πτώση της πίεσης. Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, η στέρηση καφεΐνης προκαλεί σε ορισμένους ανθρώπους συμπτώματα όμοια με αυτά της γρίπης, όπως ναυτία, εμετό και μυϊκούς πόνους.

«Αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά είναι ότι ο οργανισμός περνά από στερητικό σύνδρομο» εξηγεί ο Κούχαρ. Αν και η καφεΐνη δεν οδηγεί σε σοβαρή εξάρτηση, ο οργανισμός τη συνηθίζει όταν η κατανάλωση είναι συστηματική κι έτσι «μαθαίνει» να την αναζητά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.