ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτές είναι οι απαιραίτητες ώρες ύπνου που χρειάζεται ένας άνδρας για να είναι γόνιμος!

Αυτές είναι οι απαιραίτητες ώρες ύπνου που χρειάζεται ένας άνδρας για να είναι γόνιμος!

O ύπνος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη γονιμότητα ενός άνδρα!

Η «χρυσή τομή» φαίνεται να είναι οι 7 με 7,5 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, αφού ο ύπνος τόσο για περισσότερες όσο και για λιγότερες ώρες φαίνεται να συνδέεται με χειρότερη ποιότητα σπέρματος.

Σύμφωνα με νέα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Sleep Research, οι άντρες που κοιμούνται για λιγότερες από 6,5 ώρες κάθε βράδυ παρουσιάζουν μειωμένη σταθερότητα σπερματοζωαρίων κατά 30%, ενώ για όσους κοιμούνται για 9 ή και περισσότερες ώρες ο ίδιος δείκτης είναι μειωμένος κατά 40%. Και στη μία περίπτωση και στην άλλη αυτό σημαίνει φυσικά λιγότερες πιθανότητες επιτυχημένης γονιμοποίησης του ωαρίου.

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι η έλλειψη ύπνου εμποδίζει την απελευθέρωση της τεστοστερόνης, μιας ορμόνης που είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, ερευνητές από το Στρατιωτικό Ιατρικό Νοσοκομείο της Τσονγκτσίνγκ στην Κίνα ανέλυσαν 2.020 δείγματα σπέρματος από 796 άντρες μεταξύ 2013 και 2015. Κατά το διάστημα αυτό, οι ερευνητές κατέγραφαν και τις συνήθειες του ύπνου των συμμετεχόντων.

Οι αναλύσεις των ερευνητών υπέδειξαν ότι η ιδανική διάρκεια ύπνου για να εξασφαλιστεί η γονιμότητα των αντρών είναι οι 7 με 7,5 ώρες, εύρημα που υποστηρίζεται και από άλλη αντίστοιχη μελέτη στο παρελθόν, η οποία είχε υποδείξει πως αυτή η διάρκεια ύπνου συνδέεται με μεγαλύτερο όγκο σπέρματος και μεγαλύτερη παραγωγή σπερματοζωαρίων, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.